Annonce
Sport

Dansk rekord var en glædelig overraskelse på vej på vigtig træningslejr

Thijs Nijhuis høstede årets første danske rekord, da han lidt overraskende løb rigtig stærkt ved et løb i Monaco. Arkivfoto: Morten Dueholm
Thijs Nijhuis var positivt overrasket over, at han søndag havde farten til at sætte ny dansk rekord på fem kilometer. Rekorden var en god måde at give motivation på inden en månedlang træningslejr i Kenya

Løb: Thijs Nijhuis er midt i en periode med masser af hård træning.

I flere af de seneste uger har han løbet flere end 200 kilometer, og han tog til et stærkt besat fem kilometerløb i Monaco uden reelt at vide, hvad han skulle forvente af sig selv.

Han deltog - mest af alt for at få tilfredsstillet sin konkurrence-lyst - og for at få en chance for at brænde sig af på en måde, som man ikke helt kan gøre i træningsløb.

Annonce

Og derfor erkender han gerne selv, at han ikke havde regnet med, at han kunne slå sin egen danske rekord.

Men det var lige præcis, hvad han gjorde. Den officielle tid endte med at lyde på 13.49 - og dermed hakkede han et godt stykke af rekorden på 13.57 fra et løb i Flakkebjerg sidste år.


At jeg kunne slå min danske rekord på sådan en dag lover altså noget rigtig stort for resten af sæsonen. Men for at være helt ærlig, så overraskede det her mig altså lidt

Thijs Nijhuis, løber


- Det var en glædelig overraskelse. Men allerede da vi løb ruten igennem lørdag fik jeg en fornemmelse af, at den var rigtig hurtig. Den gik en lille smule opad på udturen, mens den så gik nedad efter, at man vendte rundt i en rundkørsel på hjemturen, sagde Thijs Nijhuis, som dog på dagen oplevede, at vinden måske var lige kraftig nok til, at man kunne kalde det ideelle vejrforhold.

- Så at jeg kunne slå min danske rekord på sådan en dag lover altså noget rigtig stort for resten af sæsonen. Men for at være helt ærlig, så overraskede det her mig altså lidt, sagde han.

Det hjalp ham også godt på vej, at feltet var så stærkt, som det var. Selv om Thijs Nijhuis blev nummer 10 i det lille felt, og altså løb i dansk rekordtid, så måtte han kæmpe med næb og kløer for ikke at blive sat helt af.

- Det gik godt nok stærkt i starten, men det var rart at blive presset. For jeg vidste, at hvis jeg slap feltet, så ville løbet være kørt, sagde han.

- Så det var rart, at jeg nu kan rejse på træningslejr med en dansk rekord i bagagen. Og det var rart at mærke, at jeg altså stadig kan udvikle mig - også på de korte distancer. Jeg er blevet bedre på maraton og halvmaraton, men det er godt, at jeg har beholdt min fart, sagde han.

Væsentlig lejr i Kenya

Thijs Nijhuis rejser direkte fra Monaco og på træningslejr i Kenya.

Den har hele tiden været lidt usikker på grund af corona-situationen, men nu har Kenya åbnet grænserne, så gæster fra Danmark ikke skal i karantæne ved indrejse i landet.

- Det er længe siden, at jeg har trænet i højderne, så det er ret vigtigt. Når man kommer på højdelejr senere på året, så giver det her, at man har en effekt af højdetræningen i kroppen, da det ikke fortager sig med det samme - og dermed kan jeg hurtigere træne hårdere i højden. Så det er ret væsentligt, at jeg får den her lejr i sådan et OL-år, sagde Thijs Nijhuis, som til sommer skal repræsentere Danmark på maraton ved OL i Tokyo.

Thijs Nijhuis skal være i Kenya i en lille måneds tid. Han vender tilbage til Danmark den 16. februar, hvorefter det er planen, at han den 21. marts skal deltage i et halvmaraton i Dresden.

- Det er planen, men vi har jo set planer ændre sig i den her tid, sagde Viborg-løberen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner tripper efter at komme i sving - har en måned til at finpudse og skærpe superligaholdet

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Annonce