Annonce
Rejser

Danske forlystelsesparker: Her er store gys i vente

I Tivoli håber man, at der bliver lempet på corona-reglerne, og at haven kan åbne som planlagt inden påske med den store nyhed, et skrækhus befolket med skuespillere som zombier. Foto: Tivoli
De danske forlystelsesparker er klar til at åbne for sommersæsonen - og krydser fingre for, at det også kan lade sig gøre - med gysende og åndeløse nyheder og gode kendte oplevelser.
Annonce

Legoland

Årets nyhed i forlystelsesparken i Midtjylland skulle have været nyhed sidste år. Det satte corona en stopper for. Men i år åbner endelig Legolands hidtil største forlystelsesinvestering, Lego Movie World, med tre nye forlystelser: Et 12 meter højt tårn, hvor man suser op og ned, en højtflyvende forlystelse, hvor man kommer op i 14 meters højde med små fly, som man selv styrer og bestemmer, hvor meget det skal rotere, og endelig Skandinaviens første Flying Theater, hvor man svæver rundt i en ”biograf”, mens man ser film på en 180-graders skærm tilsat både vind i håret, tåge og dufte. Centralt i det nye område er desuden en legeplads med et legetårn med to rutsjebaner.

Legoland åbner weekenden før påske, lørdag den 27. marts.

Danmarks største og længste rutsjebane, Piraten, i Djurs Sommerland er her i foråret kommet på top-50 over verdens rutsjebaner. Piraten blev nummer 48, da 1211 rutsjebaner i hele verden blev bedømt. Foto: Djurs Sommerland
Annonce

Tivoli

Midt i København er landets største forlystelsespark - målt på antal besøgende - klar til at åbne sæsonen med det helt store gys. Det smukke Tivolislot er nemlig blevet et skrækhus af rang, når man træder indenfor. En Villa Vendetta, hvor en familie i årevis har boet glemt og forstødt, hvilket har gjort dem både grumme og bitre og forvandlet dem til galninge, som man helst skal holde sig fra.

Men tør man gå gennem deres hjemsøgte herskabsvilla gennem 12 forskellige rum for at ende i den skumle kælder, skal nakkehårene nok rejse sig i de dunkle omgivelser med mærkelige lyde, og hjertet holde næsten op med at slå, når familiens medlemmer - i form af skuespillere - uventet dukker op. Forlystelsen er Danmarks største permanente scary house med skuespillere.

Tivoli åbner weekenden før påske, lørdag den 27. marts.

Annonce

Bakken

Nord for København præsenterer verdens ældste forlystelsespark to nye forlystelser. Krokodillerne forsvinder for at give plads til en tidsmaskine, som er for hele familien. I maskinen kører fire fangarme og giver sug i maven. Forlystelsen er den første af sin art i Nordeuropa.

Forlystelsen Racing, som har kørt i 48 år, nedlægges, og her placeres den anden nye forlystelse, Græshoppen, som er for dem, der kan klare mosten. Det er en tredimensionel karrusel med vilde og hurtige bevægelser som en græshoppe, hvor man kommer både op og ned og på hovedet.

Bakken åbner 439. sæson weekenden før påske, fredag den 26. marts

I Legoland skulle Movie World have været åbnet sidste år, men det satte corona en stopper for. Nu bliver den flyvende biografoplevelse 2021-nyheden, hvor Skandinaviens første Flying Theater åbner. Foto: Legoland
Annonce

Sommerland Sjælland

Forlystelsesparken nær landsbyen Nørre Asmindrup, som har egen station på Odsherredsbanen mellem Holbæk og Nykøbing Sj., har ingen nye forlystelser i denne sæson. Her inviterer man i samarbejde med DBU Sjælland og Nykøbing IF alle fodboldglade børn til turnering i juni. En lørdag er helliget Sommer Sjælland Pige Cup, og ugen efter er det drengenes tur.

Sommerland Sjælland åbner Kristi himmelfartsdag, torsdag den 13. maj.

Annonce

Bonbon-Land

Her i forlystelsesparken ved Holme Olstrup i Sydsjælland får de sjove bolsje-navne en helt anden smag, når Hundeprutter og Mågeklatter nu er forlystelser, som de mindste suser af sted i, mens de lidt ældre kan få hovedet nedad og benene opad i Vildsvinet eller Svend Svingarm. Der er ingen nye forlystelser i parken i år.

Bonbon-Land åbner sæsonen store bededag, fredag den 30. april.

Annonce

Faarup Sommerland

Forlystelsesparken ud til Jammerbugten nær toppen af Danmark har nyt for de mindste i år. De skal på skovtur og en hyggelig ekspedition gennem skoven, forbi skovhuggerens hjem, plaskende vandfald og en eventyrlig dyrehøj. Skovturen begynder ved siden af børnetivoliet.

Faarup Sommerland åbner store bededag, fredag den 30. april. Aquaparken åbner grundlovsdag, lørdag den 5. juni.

Annonce

Djurs Sommerland

Der er ingen nye forlystelser i forlystelsesparken nær Nimtofte midt på Djursland i år. Men i Djurs Sommerland glæder man sig over, at den store rutsjebane Piraten, som er Danmarks største og hurtigste, i foråret er kommet på en internationale hitliste med de bedste rutsjebaner.

Det er Coaster Bot, et uafhængigt net-medie for rutsjebane-entusiaster, der har gennemført en omfattende afstemning for at rangere i alt 1211 rutsjebaner i hele verden. Piraten er rangeret som nummer 48. Den er 32 meter høj og 755 meter lang. På turen kommer man op på 90 kilometer i timen.

Djurs Sommerland åbner store bededag, fredag den 30. april. Vandlandet åbner grundlovsdag, lørdag den 5. juni.

Tivoli Friheden

Der bliver solstorm i forlystelsesparken i Aarhus. Årets nye forlystelse af samme navn er nemlig en rejse omkring Solen. Den roterer man om - noget ukontrollabelt - for når Solens kræfter rammer i en solstorm, kommer man også i spin omkring sig selv. Solstorm drejer rundt med op til 15 omdrejninger i minuttet.

Tivoli Friheden åbner skærtorsdag, 1. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Opvisning af Viborg FF - knuser Esbjerg med 4-0 i topkamp

Viborg

Har ikke modtaget en eneste krone i kompensation: Restaurant har holdt personalet på arbejde under nedlukning

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topkarakter til dødboldskonge, anfører, forsvarskrumtap og dobbelt målscorer - flotte karakterer til resten

Annonce