Annonce
Sport

Dartlegenden Barneveld takker af med et nederlag ved VM

Action Images/Ritzau Scanpix
Efter 35 år i toppen af dartsporten har Raymond van Barneveld spillet sin sidste kamp som professionel.
Annonce

Dartlegenden Raymond van Barneveld har spillet sin sidste kamp som professionel dartspiller. Det står klart efter hans nederlag i første runde ved PDC World Darts Championship.

Den 52-årige hollænder tabte lørdag aften med 1-3 i sæt til den amerikanske outsider Darin Young ved VM i Alexandra Palace i London.

Det var dermed på antiklimatisk vis, at en af sportens største spillere nogensinde - med tiden kendt under navnet "Barney" - kunne gå på pension.

- Jeg spillede virkelig dårligt. Jeg blev overrasket, ganske enkelt. Darin spillede rigtig godt. Al ære til ham, sagde Barneveld efter kampen til Sky Sports.

- Jeg tabte i første runde - i mit katastrofeår. Jeg vil aldrig tilgive mig selv. Aldrig nogensinde.

Allerede i november sidste år meddelte den femdobbelte verdensmester, at 2019 ville blive hans sidste aktive sæson som professionel dartspiller.

- I over 35 år har jeg konkurreret i toppen af dartsporten, både med op- og nedture, fem VM-titler og en masse andre trofæer.

- Denne sport har givet mig alt, hvad jeg har kunnet håbe på, og det vil jeg altid være taknemmelig for.

- Men jeg har besluttet, at 2019 vil blive mit sidste år som professionel dartspiller. Jeg håber at se alle mine fans igen næste år, og at jeg får mulighed for at sige farvel, før jeg lægger pilene på hylden, udtalte Raymond van Barneveld i november sidste år ifølge dartnyheder.dk.

Raymond van Barneveld har diabetes, hvilket efter hollænderens eget udsagn har været en hæmsko gennem et tætpakket turneringsprogram.

Det var Barneveld, der fik dartsporten på landkortet i Holland, da han i slutningen af 1990'erne dominerede i BDO og siden hen vandt PDC's verdensmesterskab i 2007 i en episk finale mod Phil Taylor.

Barnevelds karriere har budt på fire VM-titler i BDO og en enkelt i PDC. Dermed er Raymond van Barneveld blandt de få spillere, som har vundet minimum fem VM-titler.

Dartsporten er splittet op i to organisationer: Professional Darts Corporation (PDC) og British Darts Organisation (BDO).

PDC World Darts Championship afholdes fra 12. december 2019 til 1. januar 2020.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Stortalent efter perlemål: Jeg har tit drømt om at sætte den i krydset på Viborg Stadion - nu har jeg gjort det

Viborg

Nu brøler kronhjortene

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Rundt om Viborg For abonnenter

Tre polakker sigtet og varetægtsfængslet for tyverier fra varebiler på Viborg-egnen: - Man stjæler godt i Danmark

Sport For abonnenter

Rutineret back har manglet procenter - men er sulten efter at erobre stamplads tilbage

Annonce