Annonce
Bjerringbro

David og Michael løber for Gammel Estrup

Gammel Estrup har taget imod initiativet med kyshånd. Pressefoto
75 kilometer vil de to ultraløbere David Jesuthasan og Michael Birk tilbagelægge, når de 7. november løber fra Bjerringbro over Viborg til Gammel Estrup ved Auning på Djursland. Formålet er at skabe opmærksomhed omkring Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, som i øjeblikket står til at miste 40 procent af sit statstilskud med årets udgang.

AUNING: Ideen med løbet kommer fra David Jesuthasan, som er opvokset på Djursland, og som gennem de senere år har dyrket ultraløb:

- Da jeg hørte, at Gammel Estrup måske er i fare, blev jeg helt ked af det, for det er jo min barndom. Jeg har mange gode minder fra Gammel Estrup, og det betyder derfor meget for mig at hjælpe museet. Jeg er ikke så god med ord og den slags, men så kan jeg jo løbe, siger David Jesuthasan, der er opvokset i Kolind tæt ved Gammel Estrup men i dag bor i Bjerringbro.

På Gammel Estrup har man taget imod Davids initiativ med kyshånd. Museet er nemlig midt i en vanskelig proces med at råbe politikerne på Christiansborg op, så museet kan bevare sit tilskud på Finansloven.

Annonce

- Vi kæmper i øjeblikket benhårdt for at bevare vores tilskud, som er helt essentielt for, at museet kan løbe rundt, og for at vi fortsat kan fortælle den vigtige historie om landets 730 herregårde og de mange folk, som levede og arbejdede på landet før i tiden, siger Britta Andersen, der er museumsdirektør ved Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, og fortsætter:

- Det er jo nemt nok for os selv at sige, at Gammel Estrup er vigtigt, men jeg bliver ekstra glad og rørt, når privatpersoner sådan byder ind for at hjælpe. Det viser mig, at kampen betyder noget – ikke bare for os som fagfolk, men også for hele lokalområdet og de mange mennesker, der elsker stedet.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Sport

Tysk læge gengiver Eriksens første ord efter genoplivning: - For fanden, jeg er kun 29 år gammel  

Annonce