Annonce
Sport

DBU-chef: Vi har holdt øje med Højer i lang tid

Flemming Berg er sikker på, at Steffen Højers personlighed bliver en gevinst. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
DBU's talentudviklingschef er rigtig glad for, at det er lykkedes at hente Steffen Højer ind som assistent for U21-landsholdet.

København: Når en dør lukkes - så åbnes der en ny.

Og i Steffen Højers tilfælde åbnede den sig rigtig hurtigt.

DBU's talentudviklingschef Flemming Berg var i hvert fald ret hurtig til at kontakte den nu tidligere Viborg FF-cheftræner, da det tidligt i juni stod klart, at hans tid i VFF var forbi.

- Vi har igennem noget tid set Steffen Højer som en forholdsvis ung, ambitiøs og talentfuld træner. Jeg har faktisk haft samtaler med Steffen flere gange gennem de seneste år, og jeg har været meget tilfreds med både fagligheden og personligheden og ser derigennem en god mulighed for, at han vil være god til at samarbejde med de danske klubber, så da muligheden opstod efter, at Steffen blev opsagt i Viborg, så var vi hurtige til at kontakte ham, siger Flemming Berg.

De efterfølgende samtaler faldt også positivt ud, og samtalerne mellem Steffen Højer og Albert Capellas var også lovende, og det betyder, at Flemming Berg ser det som et rigtig stærkt trænerteam.

- I sådan en rolle her, så skal de faglige kompetencer være på plads, og det ved vi, at de er. Vi har selv stiftet bekendtskab med Steffen igennem uddannelsen som pro-træner og hans gang på DBU-uddannelserne, men for mig handler det faktisk mest om det menneskelige. Steffen er en personlighed og et menneske, som har et væsen, der gør, at han bare passer godt ind i rollen.

- Vi tror på, at han vil være god til at komme ind og samarbejde med klubberne, som han har stort kendskab til, siger talentudviklingschefen.

Steffen Højer tiltræder den 15. juli og skal arbejde på fuld tid i jobbet. Han bliver boende i Viborg, men kommer til at tilbringe en del tid på landevejen.

- Han skal være assistent under samlingerne, hvor vi er samlet 40-60 dage om året alt efter, hvor dygtige vi er til at kvalificere os til slutrunderne. Men derudover er en stor del omkring scoutingen, hvor han skal ud og følge spillere og se kampe i Superligaen - og det kommer til at fylde en del. Men det er et teamarbejde mellem landstrænerne, som nu skal til at sætte opgaverne endeligt på plads, siger Flemming Berg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce