Annonce
Sport

DBU og Viborg Kommune styrker samarbejdet- ny alliance til gavn for sundheden og pigefodbolden

Fra venstre: Bent Clausen, formand, DBU Jylland, Mads Panny, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Viborg Kommune, Jesper Møller, formand for DBU og Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg Kommune. Foto: Jesper Aagaard
Kvindelandsholdet fik en storsejr med fra Viborg torsdag aften. Og ved samme lejlighed indgik Viborg Kommune og DBU en såkaldt velfærdsalliance, som skal styrke pige- og breddefodbolden i området.

Fodbold: På banen vendte kvindelandsholdet tilbage til Viborg med en storsejr på 7-0 over Malta torsdag aften, hvilket var fuldstændig efter bogen.

Og også i loungen før kampen kom der styr på sagerne.

For det første blev den forlængst indgåede aftale om, at kvindelandsholdet skal have hjemmebane i Viborg frem til sommeren 2024 skrevet under, men derudover indgik Viborg Kommune og DBU også en såkaldt velfærdsalliance, som skal udvikle pigefodbolden i kommunen og sætte fokus på børnefodbold, sundhed og de lokale fodboldklubbers behov.

Annonce

- Vi er selvfølgelig super stolte over, at DBU har valgt at fastholde Viborg som hjemmebane for Kvindelandsholdet. Når landsholdet rykker ind, betyder det liv og glade dage. Det er drama, rollemodeller og herlige oplevelser. Vi glæder os til flere år, hvor vi sammen med DBU og landsholdet kan udvikle selve kampoplevelsen på stadion og det at få flere piger til at dyrke fodbold, siger borgmester Ulrik Wilbek.

Også formand for kultur- og fritidsudvalget i Viborg Kommune, Mads Panny, mener, at Kvindelandsholdet er en god katalysator for pigefodbolden i kommunen.

Borgmester Ulrik Wilbek og formanden for kultur- og fritidsuldvalget, Mads Panny, glædede sig over den nye velfærdsalliance. Foto: Jesper Aagaard

- Med aftalen om kvindelandsholdet dækker vi eliten og giver vores borgere store oplevelse. Med indgåelse af velfærdsalliancen dækker vi samtidig breddeidrætten og sikrer, at indsatsen for at udvikle pigefodbolden i Viborg Kommune styrkes. Som den eneste af de 34 kommuner, der indgår velfærdsalliancer, kan vi endda bruge kvindelandsholdets spillere som levende rollemodeller, når de er ”hjemme” i Viborg, siger Mads Panny.

Udover, at pigefodboldindsatsen skal styrkes igennem allerede eksisterende tilbud, så skal der også laves nye sundhedsindsatser såsom ’Motionsfodbold for mænd’, ’Gå-fodbold for alle’, ’Fodbold for hjertet’ og mange flere.

Det er en aftale, der skal være med til at styrke udviklingen af pigefodbolden, og som skal sparke forskellige sundhedstiltag i gang

Jesper Møller, DBU-formand

Aftalen betyder ligeledes, at der skal spilles tre u-landskampe indenfor den nærmeste fremtid i Viborg. DBU og Viborg Kommune har også en fælles ambition om at afvikle konferencer, større møder og lignende i Viborg.

- I DBU er vi meget glade for velfærdsalliancen med Viborg Kommune. Det er en aftale, der skal være med til at styrke udviklingen af pigefodbolden, og som skal sparke forskellige sundhedstiltag i gang. Begge ting har en vigtig betydning for borgerne i kommunen. Derudover er vi glade for, at vi kan give borgerne store fodboldoplevelser i form af kvindelandsholdet, der fortsat kommer til at spille sine hjemmekampe i byen, siger DBU-formand Jesper Møller.

Men den nye velfærdsalliance skal der også kigges på de lokale fodboldklubbers behov med henblik på frivillige, medlemmer, organisering og meget mere. I forlængelse af det vil man også tilbyde tre åbne trænerkurser til alle fodboldklubber uanset klubstørrelsen.

Det er noget, som formand i DBU Jylland, Bent Clausen ser positivt på.

- Det er godt, at vi nu kommer til at kunne give de lokale fodboldklubber muligheden for at uddanne flere trænere. Det er noget, der gavner breddefodbolden på mange parametre. Samtidig skal vi også kigge på, hvordan vi kan hjælpe de fodboldklubber, der hvor de skulle have brug for hjælp, siger Bent Clausen.

Ulrik Wilbek og Jesper Møller skrev under på velfærdsalliancen og aftalen om, at kvindelandsholdet har hjemmebane i Viborg frem til sommeren 2024. Foto: Jesper Aagaard
Annonce
Viborg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Viborg FF For abonnenter

Genlæs livebloggen: Viborg FF lammetævede AaB i Aalborg

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Så kom sejren - Viborg FF tævede AaB i vanvittigt målorgie

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Flyvende hollændere og mange andre gode Viborg-præstationer

Sport

Spillere tager afstand fra stenkast mod fanbus

Livsstil

Ambulancer er under hårdt pres, men udrykninger til livstruende tilfælde holder tiden

Debat

Slår for mange børn sig på vores folkeskole?

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: Stor spænding inden sidste runde

Sport

Divisionsoverblikket: Fornemt angrebsspil sikrede gode resultater

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

De pårørende er underrettet: Det var en 29-årig mand fra Tjele, der mistede livet på Kjellerupvej - vidner så ham slingre

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Rundt om Viborg For abonnenter

Lokal politiker er optimist: Hjarbæk Fjord vil med de rigtige løsninger få det bedre over de kommende 10-15 år

Viborg For abonnenter

Kloge Camille brugte flere ungdomsår isoleret på værelset: Nu knokler hun i timevis med den ko-passion, hun fik ro til at finde

Viborg

Salg af byggegrunde: Rekorden er - nok - slået

Annonce