Annonce
Leder

De 2802 døde der ikke blev omtalt

Annonce

Det er muligt, jeg efterhånden har fået hukommelsestab, men det lykkes mig ikke at fremkalde en erindring om "breaking news" og kortslutning af nyhedsstrømmen i anledning af, at der i influenzasæsonen 2017-2018 døde 2802 danskere af influenza.

Hvert år dør flere hundrede danskere af influenza, og det sker i absolut ubemærkethed, bortset fra at Statens Serum Institut laver statistikken.

Men i går gik specielt TV2 News i sort. Den første dansker, en af nyhedskanalens medarbejdere, har pådraget sig Corona-virus efter en rejse til Italien.

Verden betragter Corona-sygdommen, som var det den nye pest, der truer med at lægge verden øde. Aktiemarkederne bliver hysteriske, og danske pensionsopsparere har mistet milliarder af kroner som følge af hysteriet og de restriktioner, der følger af frygten for denne virus.

Men hvis jeg ikke er helt galt på den, så opfører denne nye virus sig nogenlunde som almindelig influenza. Hvis vi ellers er almindeligt sunde og raske, så kommer vi ikke til at dø, hvis vi bliver smittet. De fleste vil, hvis de får sygdommen, mærke den som en almindelig influenza. Og hvis sygdommen spredes, opbygger vi et immunforsvar imod den.

Nogle ældre og svage dør desværre af den. Det gør de desværre også under de kendte influenza-epidemier.

Nyhedsbilledet forekommer at forstærke en frygt, som ikke burde være i Danmark. Vi burde have tillid til, at vores sundhedsmyndigheder er i stand til at styre det, så der ikke bliver tale om en større epidemi. Det her bliver pustet op i den globale nyhedsstrøm, og alene det kan faktisk føre til det resultat, at verden kommer ud af kontrol.

Corona-virussen er ubehagelig, men bør ikke få os til at ændre livsstil, skabt af en medieopbygget frygt, som får børn - og voksne - til at græde sig i søvn. Jeg håber ikke, vi kommer til at se folk med masker i vores gågader?

Chefredaktør Lars Norup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Ung tømrer med stor succes

Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce