Annonce
Viborg

De elsker ny legeplads: Men der kunne godt være et ishus lidt tættere på

Pigerne skiftedes til at komme ned ad rutchebanen, hvilket tydeligvis var noget, der skulle prøves mere end én gang. Glæden var i hvert fald til at spore. Foto: Thomas Kjær Pedersen
Humøret var rigtig højt på den ret unikke skovlegeplads ved siden af Niels Bugges Kro, hvor en del børnefamilier onsdag eftermiddag havde taget turen ud for at se, hvad det egentlig var for noget. Flere familier afholdt picnic, imens børnene legede.
Annonce

Hald: Det var ikke nemt at få en parkeringsplads ved Niels Bugges Kro onsdag eftermiddag, og det var ikke på grund af et besøg på kroen, men på grund af gæsterne på den nye skovlegeplads lige ved siden af. Måske bedre kendt som "Svinet" her på avisen.

Hvis de fyldte parkeringspladser ikke var en indikator for legepladsens popularitet, kunne man allerede ane det på vej op mod pladsen.

- Hurtigere, mor, hurtigere! råbte et barn, der sad i den ovale gynge, der svingede rundt og rundt og rundt. Til tydelig stor fornøjelse.

- Det er bare så dejligt her, fortalte Lene Kristoffersen, der var på legepladsen med sine børnebørn og deres mor, der var i gang med at skubbe sine to sønner, Lukas og Mads Ejlersen på henholdsvis tre og fem år.

Fra hendes plads i skyggen kunne hun se hele pladsen og holde øje med ungerne. En legeplads, hvor hun syntes, der var mulighed for, at børnene blev udfordret på alle sanser.

- Der er jo alt muligt at lave på pladsen, og så er den jo også super unik. Den er slet ikke som alle andre legepladser, og det tror jeg, børnene nyder til fulde, fortæller Lene Kristoffersen, der er tilflytter til området.

En ting kunne dog godt være anderledes.

- Der er lidt for langt ned til det andet ishus, så det kunne være rigtig dejligt, hvis der også kom et her. Vejret er jo perfekt til det i dag, fortalte hun, imens solen bagede ned over børnene.

Ti-årige Sebastian kunne ikke holde sig fra at lave talrige tricks på vej ned ad svævebanen, da turen flere gange blev taget med hovedet nedad.
Annonce

Vejret er jo til is

Andetsteds på legepladsen havde Lise Kristensen sine to børnebørn med. Hendes børnebørn var lidt ældre end nogle af de andre børn, så de prøvede kræfter med svævebanen.

- Der er bare så mange muligheder, og det er tydeligt, at børnene nyder at være her, fortalte hun, mens hun hjalp barnebarnet Sebastian Greve op på gyngen, inden den svævede ned over sandet.

Lillebror måtte lige vente, til det blev hans tur.

- Normalt tog vi altid til Borgvold om sommeren, men vi så artiklen om legepladsen i folkebladet og tænkte, at vi skulle ud og se, hvad det var for noget, fortalte hun videre.

- Og vi kommer helt sikkert igen, for der er masser af muligheder for, at børnene kan få en god dag. Der sidder jo også flere og spiser mad og hygger. Men vi kunne godt bruge et ishus lidt tættere på, synes jeg. Der er lidt langt for børnefamilier at gå ned til det andet, synes jeg.

Endelig var det blevet 8-årige Alexander Greves tur til at komme ud og svæve på gyngen. Det blev kvitteret med et højt hvin af tydelig glæde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Viborg

En rigtig dum Aarhus-historie

Sport

Mål, mål, mål, mål: Kløvergrøn offensiv sprudlede på ny

Annonce