Annonce
Viborg

Efter fem års venten: Nu rykker de første afsnit ind i nyt akutcenter

Sådan ser den nye forhal ud - før den er blevet udstyret med møbler. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt
På onsdag flytter mave-/tarmkirurgisk og urinvejskirurgisk klinik som de første ind i regionshospitalets nye akutcenter. Sidst på året er hele centret taget i brug.
Annonce

Viborg: Onsdag den 22. maj 2019 bliver en mærkedag på Regionshospitalet Viborg.

Efter fem år med larm, byggerod og flere forsinkelser undervejs tager sygehuset det nye akutcenter i brug, og ved samme lejlighed åbnes den nye forhal med tilhørende nye hovedindgang fra Banevejen.

I første omgang er det dog kun to afsnit - mave/tarmkirurgisk klinik og urinvejskirurgisk klinik, som rykker ind på etage fire i det nye akutcenter. Men også hospitalets forskningsenhed, de karkirurgiske læger, forløbskoordinatorerne for kræftpakke-patienter og kirurgisk sekretariat flytter ind i den kommende uge.

- Vi har været med i hele planlægningsfasen, og vi har øvet os rigtig længe på de ændrede arbejdsgange, som de nye rammer lægger op til, siger oversygeplejerske på kirurgi, Helle Skytte.

Den nye hovedindgang - kaldet indgang A - kommer man til fra Banevejen.
Annonce

Lyse rammer

- Vores medarbejdere glæder sig selvfølgelig til at komme i lyse rammer, som er skræddersyet til moderne hospitalsdrift. Men mest af alt glæder vi os til at at kunne tilbyde patienterne undersøgelse og behandling i moderne og effektive rammer, føjer oversygeplejersken til.

Senere på året rykker en række andre funktioner og afdelinger gradvist ind i det nye akutcenter. Selve akutafdelingen ventes at flytte ind til november. Det er fem-otte uger senere end oprindeligt planlagt, og det skyldes, at byggeriet i slutningen af marts blev ramt af en vandskade, fordi en ventil i det eksisterende byggeri sprang læk.

Det viste sig efterfølgende, at den omfattende vandskade betød, at gulve, døre vægge og el-tavler i en del af akutafdelingens kommende lokaler måtte udskiftes.

Annonce

Større reparation

- Det er selvfølgelig brandærgerligt, men vi vil ikke byde hverken patienter eller medarbejdere at flytte ind, når vi ved, at vi er nødt til at gennemføre en større reparation. Så vi gør arbejdet helt færdigt nu, så vi kan flytte ind i gode og funktionsdygtige rammer til efteråret, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.

Muligvis vil det også betyde, at hjerteafsnittets flytning udskydes, fordi det har et tæt samarbejde med akutafdelingen.

Den officielle indvielse af det nye akutcenter finder sted i slutningen af året, når størstedelen af bygningen er taget i brug. Den første indflytning markeres på onsdag med et internt arrangement med morgenbrød til de ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

En farlig mand har sagt farvel - en hurtig afslutning på et rigtig godt kapitel

Annonce