x
Annonce
Rundt om Viborg

De første cybersoldater er begyndt på lokal kaserne

De nye cybersoldater begynder deres 10 måneders værnepligt med den almindelige fysiske og mentale træning, før de specialiserer sig i at kunne bekæmpe blandt andet cyber- og hackerangreb. Pressefoto: Forsvaret
Fem af de første 16 unge, der som de første værnepligtige uddannes til at kunne beskytte Danmark mod blandt andet cyber- og hacker-angreb, er tjekket ind hos Flyvevåbnet på Flyvestation Karup.

Karup: De første rekrutter på Forsvarets nye cyberværnepligtsuddannelse er nu rykket ind på henholdsvis Ryes Kaserne i Fredericia og på Flyvestation Karup. De næste 10 måneder skal de indledningsvis trænes i militære færdigheder og efterfølgende specialisere sig i cybersikkerhed i forhold til, hvordan man forudser og bekæmper trusler mod Danmark på nettet.

Det oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse.

16 unge tager nu hul på et liv som værnepligtige med særligt fokus på udvikling af it-kompetencer, der kan være med til at beskytte Danmark mod cyberangreb, hackerangreb og digitale påvirkningskampagner. 11 nye rekrutter er begyndt i Hæren hos Føringsstøtteregimentet i Fredericia, mens fem har taget hul på værnepligten i Flyvevåbnet på Flyvestation Karup.

Annonce

Den moderne kampplads

Oprettelsen af den nye værnepligtsuddannelse sker som konsekvens af den stigende globale digitalisering, som åbner nye fronter, hvor hacking og andre cyberangreb kan ramme kritisk infrastruktur. Ifølge forsvarsminister Trine Bramsen (S) kalder det nye trusselsbillede på nye kompetencer.

"Vi er i Danmark et højt digitaliseret samfund, og Forsvaret er ingen undtagelse. Det er vigtigt, at vi kan forsvare os på den moderne kampplads, hvor Forsvarets højteknologiske systemer og materiel er udsat for trusler. Der er cyberværnepligten ét af de redskaber, vi kan tage i brug for at blive bedst muligt rustet til fremtidens udfordringer," siger forsvarsministeren i pressemeddelelsen.

Det første hold cyberværnepligtige er udvalgt blandt de 70 unge, der havde søgt om optagelse på cyberværnepligtsuddannelsen, og som mødte op til afprøvning for to måneder siden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

VFF-direktør vil få det bedste ud af forfærdelig situation

Viborg

Kæmper for at følge med: Efterspørgslen på Bilka To Go er eksploderet

Annonce