Annonce
Bjerringbro

Vi brænder for Tange Sø: 1.000 personer har meldt sig til fakkeltog

Selv om der er én måned til 29. november, så  er der allerede nu stor interesse for at deltage i fakkeltoget omkring Tange Sø. PR-foto
Arrangører af 'Vi brænder for Tange Sø' vil lave tryg begivenhed med god afstand mellem deltagerne
Annonce

Tange: Vi brænder for Tange Sø. Det er sloganet for det fakkeltog, som søndag 29. november, første søndag i advent, skal stå rundt langs bredden ved Tange Sø. Og tilsyneladende er der mange, der brænder for, at Tange Sø skal bevares.

Godt 1000 mennesker har meldt sig til fakkeltoget, og fire af de ti zoner, som fakkeltoget fordeles over, er nu fyldt op med forhåndstilmeldinger fra interesserede deltagere.

- Folk er fantastiske til at bakke op om sagen, og selv om der er lang tid til, så er fire zoner allerede fyldt op, siger koordinator Mette Hagen, som er hyret til at planlægge demonstrationen.

- Vi vil gerne lave en tryg begivenhed, og med 2500 tilmeldte kan folk stå med fem meters afstand rundt langs søen. Hvis der kommer 5000 personer, så kan de stå med to en halv meters afstand, og så  har vi stadig en god corona-afstand. Men så er der heller ikke plads til flere, siger Mette Hagen.

Mange lokale erhvervsfolk støtter demonstrationen økonomisk, og deres bidrag er med til at betale faklerne til deltagerne.

Annonce

Op mod 100 frivillige

Til eventen er der hyret op mod 100 frivillige, de hjælper blandt andet med at vise deltagerne og deres biler på plads. Det er også frivillige, som med foto-droner skal optager det spektakulære sceneri på video, som siden sendes til miljøminister Lea Wermelin (S).

Det er ”sø-foreningen” - Foreningen til bevarelse af Tange Sø, som sammen med lokale erhvervsfolk står bag arrangementet.

- Vi vurderer, at der er en overhængende fare for, at vore hårdeste modstandere lykkes med at overbevise regeringen om, at Tange Sø af hensyn til fiskefaunaen bør tømmes for vand og slettes fra landkortet. Det er i hvert fald det, de selv siger, er deres mål. Men det vil være at tilsidesætte alle de mange, mange lokale interesser, der findes for at bevare den 100 år gamle sø og den unikke natur, der er opstået omkring den, siger foreningens formand Jarl Gorridsen.

- Med fakkeltoget ønsker vi at sende et tindrende klart signal til Lea Wermelin om, at vi lokale borgere ønsker Tange Sø bevaret. I øvrigt i fuld overensstemmelse med hvad flertallene i både Viborg og Silkeborg byråd tidligere har tilkendegivet, tilføjer han.

Annonce

Håb om 3000 deltagere

Det er ikke helt ukompliceret at gennemføre et så storstilet arrangement, som sø-foreningen har kastet sig ud i. Og slet ikke i disse corona-tider. Alle deltagere får udleveret et kort, en anvist plads til dem selv og en p-plads til deres biler.

- I sø-foreningen er vi 5000 medlemmer, så jeg føler mig rimelig sikker på, at vi kan samle mindst 3000 mennesker til demonstrationen. Logistikken ved søen er en smule udfordrende. Derfor skal folk melde sig til, så vi ved til hvem, vi skal sende oversigtskort med den anviste plads markeret. Interesserede kan holde sig orienteret på facebook-siden "Vi brænder for Tange Sø", siger Jarl Gorridsen.


Vi vurderer, at der er en overhængende fare for, at vore hårdeste modstandere lykkes med at overbevise regeringen om, at Tange Sø bør tømmes for vand og slettes fra landkortet af hensyn til fiskefaunaen.

Jarl Gorridsen, formand for Foreningen til bevarelse af Tange Sø
Annonce
Viborg

Høst fordelene af hjemmearbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce