Annonce
Viborg

De fleste bliver, men 300 medarbejdere sendes hjem fra rådhuset

De fleste af medarbejderne skal møde ind på Viborg Rådhus, ganske som de plejer. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg Kommune har bedt omkring 300 af de 900 ansatte på rådhuset om at pakke deres ting. De skal i den kommende tid arbejde hjemmefra.
Annonce

Viborg: Statsminister Mette Frederiksen opfordrer til, at man lader sine ansatte arbejde hjemmefra, hvis man har muligheden for det.

Den anbefaling følger Viborg Kommune, oplyser kommunaldirektør Lasse Jacobsen, som dog også lægger vægt på, at der netop er tale om en anbefaling.

I alt er 300 af de omkring 900 medarbejdere på rådhuset derfor blevet bedt om at arbejde hjemmefra.

- Vi er ikke i en sammenlignelig situation med den i foråret, hvor landet mere eller mindre blev lukket ned. Det betyder, at vi stadig skal opretholde alle vores borgervendte funktioner som jobcenter, ydelseskontor, borgerservice og så videre. Alt det er uændret, og dermed er det åbent. Derfor er medarbejderne også til stede, fortæller Lasse Jacobsen.

Annonce

Lægger sig på linjen

Det var et upraktisk tidspunkt, fredag klokken 14.00, at statsministeren gik på talerstolen og kom med de nye restriktioner og anbefalinger.

Derfor skulle alle de ansatte på Viborg Rådhus møde ind som vanligt mandag morgen, og derfra blev der så i de enkelte afdelinger taget stilling til, hvem der kunne og burde arbejde hjemmefra, fortæller Lasse Jacobsen.

Han forklarer, at der i den kommunale organisation er mange, som har direkte borgerkontakt, men også mange, der er nødvendige at have i nærheden, selvom de ikke selv har møder med borgerne. Også de er rare at have ved hånden i en travl hverdag.

Kommunaldirektøren anerkender, at man i Viborg Kommune lærte meget i foråret om mulighederne for at arbejde effektivt hjemmefra.

- Men selvom man kan klare meget på Skype og Teams, så er der også mange opgaver, man bedst kan løse, hvis man er sammen, og som derfor kræver en fysisk tilstedeværelse, påpeger Lasse Jacobsen.

Har I drøftet, om I bør tage et ansvar ved at sende flere hjem, selvom det er upraktisk?

- Vores opfattelse og tolkning er, at regeringen har lavet en afvejning mellem at minimere smitterisikoen og at sætte samfundet i stå, og regeringen ønsker ikke det sidste. Den afvejning følger vi ved at opretholde arbejdsmarkedsfunktioner, borgerservicefunktioner og så videre. Jeg synes, vi følger myndighedernes anbefalinger, hverken mere eller mindre, og at vi lægger os helt på den linje, regeringen udstikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce