Annonce
Viborg

De frivillige forlader deres hus om to uger: Flytter sammen med Borgerhuset Stationen

Borgerhuset Stationen skal fremover dele lokaler med De Frivilliges Hus. Arkivfoto: Morten Dueholm
De Frivilliges Hus får lige om lidt fælles adresse med Borgerhuset Stationen. De to naboer ser frem til et godt og tæt samarbejde.

Viborg: Masser af muligheder for synergi, samarbejde på tværs af de to selvejende institutioner og muligheden for at skabe et fantastisk ”Stationen” for kommunens borgere.

Det er nogle af de fordele, som ligger lige for, når De Frivilliges Hus og Borgerhuset fremover får adressefællesskab i Ll. Sct. Hans Gade i Viborg.

Aftalen blev indgået i april i år og er nu formelt underskrevet.

Flytningen sker den 1. december i år.

I Borgerhuset Stationen står man klar til at tage imod den nye nabo, der rummer omkring 140 foreninger.

– Jeg ser frem til, at vi kan skabe et hus, hvor borgerne får mulighed for at nyde godt af, at vi samler kræfterne. Vi har så mange snitflader, at det giver god mening at samle det hele i et hus, siger formand for Borgerhuset Peter Jarly i en pressemeddelelse.

Han mener, at koordinerede arrangementer giver mulighed for mere aktivitet for de samme penge.

Når De Frivilliges Hus er flyttet ind, vil de to institutioner fortsætte deres vante arbejde inden for henholdsvis socialområdet og kulturområdet, men vil også sammen arbejde for at skabe et fantastisk fælleshus i håb om at styrke det frivillige arbejde i Viborg Kommune.

Viborg Byråds sammenhængsmodel har blandt andet to konkrete mål, som handler om at øge graden af frivillighed og reducere antallet af ensomme, som de to institutioner både sammen og hver for sig vil støtte aktivt op om.

De to selvejende institutioner og Viborg Kommune har i efteråret 2019 indgået en samarbejdsaftale, der beskriver rammerne for blandt andet fordeling og brug af lokalerne i huset på Ll. Sct. Hans Gade.

- Aftalen markerer afslutningen på et langt forløb med forhandlinger mellem parterne, som er endt med et rigtig godt resultat, og som lover godt for et styrket samarbejde på frivilligområdet, siger Åse Kubel Høeg (V), formand for social- og sundhedsudvalget i Viborg Kommune.

Dermed forlader de omkring 140 foreninger de smalle rammer i Vesterbrogade. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce