Annonce
Debat

De frivillige skal redde vores velfærdssamfund

Torsdag, den 4. april 2019 Lau Lauridsen Foto: Morten Dueholm

Læserbrev: Åse Kubel Høeg (ÅKH) og Anders Jensen (AJ), (begge byrådskandidater for Venstre), har i onsdagens avis et læserbrev omhandlende en udvidelse af samarbejdet mellem frivillige og de kommunale institutioner.

ÅKH og AJ påpeger i deres indlæg, at diverse undersøgelser har vist et fint resultat med frivillige i eksempelvis daginstitutioner.

Jeg er selv pædagog i en af Viborg Kommunes daginstitutioner, (kører på mit 27. år), og jeg er altså nødt til at kommentere ovennævntes indlæg.

Annonce

Helt nede på gulvet, sådan i rent lavpraksis, så vil en frivillig i en daginstitution uundgåeligt (pga det i forvejen lave antal af voksne) komme til at stå alene i situationer med børn i forskellige konflikter indbyrdes, børn i mistrivsel, børn med individuelle behov, børn med et udadreagerende adfærdsmønster, børn (især flygtningebørn) med en traumatiserende baggrund, børn med.... og sådan kunne jeg blive ved.

En hverdag i en daginstitution skal for børnene være en hverdag omgivet af uddannede og profesionelle pædagoger, som via erfaring og viden kan agere professionelt og hensigtsmæssigt overfor børnene.

En hverdag i en daginstitution skal for børnene være en hverdag omgivet af uddannede og profesionelle pædagoger, som via erfaring og viden kan agere professionelt og hensigtsmæssigt overfor børnene.

Børns eventuelle konflikter og særlige behov foregår ikke mellem 9.30 - 11, men tvært imod hen over hele institutionens åbningstid.

Jeg forudsiger hermed en virkelighed, (hvis ÅKH og AJ får deres ønske om flere frivillige i daginstitutioner opfyldt), hvor frivillige et utal af gange ville skulle have “sparring” af de fastansatte pædagoger. Dermed også sagt: - Er frivillige reelt en aflastning for det pædagogiske personale, eller vil det blot blive merarbejde/ yderligere opgaver/ instruering af nye frivillige?

Jeg er som udgangspunkt ikke modstander af frivillige - uden frivillige havde vi ikke haft et stort og bredt foreningsliv i Danmark - men jeg er vitterlig nervøs, når man taler for at bringe de frivillige ind i et professionelt felt, hvor vi (som i dette tilfælde) er ude i virkelige vigtige samfundsfunktioner.

Det bliver lynhurtigt en lettere form for banalisering af det at være pædagog, hvis frivillige skal lette arbejdstrykket for pædagogerne. Med et glimt i øjet kunne jeg jo foreslå frivillige i byrådet, frivillige hos kirurgen, frivillige hos lægen, osv.

- Men dette ville nok hurtigere blive afvist, end frivillige i daginstitutionerne.....

Annonce
Viborg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Viborg FF For abonnenter

Genlæs livebloggen: Viborg FF lammetævede AaB i Aalborg

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Så kom sejren - Viborg FF tævede AaB i vanvittigt målorgie

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Flyvende hollændere og mange andre gode Viborg-præstationer

Sport

Spillere tager afstand fra stenkast mod fanbus

Livsstil

Ambulancer er under hårdt pres, men udrykninger til livstruende tilfælde holder tiden

Debat

Slår for mange børn sig på vores folkeskole?

Debat For abonnenter

I morgen kan det blive dig og din virksomhed, som bliver ramt - Jeg køber nogle Thisted-øl som en protest

Debat

Debat: Børnepasning - Hvorfor minimerer regeringen familiernes frihed igen?

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

De pårørende er underrettet: Det var en 29-årig mand fra Tjele, der mistede livet på Kjellerupvej - vidner så ham slingre

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Rundt om Viborg For abonnenter

Lokal politiker er optimist: Hjarbæk Fjord vil med de rigtige løsninger få det bedre over de kommende 10-15 år

Viborg For abonnenter

Kloge Camille brugte flere ungdomsår isoleret på værelset: Nu knokler hun i timevis med den ko-passion, hun fik ro til at finde

Viborg

Salg af byggegrunde: Rekorden er - nok - slået

Annonce