Annonce
Viborg

Galschiøt-skulpturer vender tilbage: De hjemløse kommer til Viborg

En af Jens Galschiøts livagtige skulpturer. Pressefoto.
Igen er vagabonder taget til Viborg for at bruge sommeren. De er af bronze og lægger op til debat og omtanke.
Annonce

Viborg: Endnu en gang forsynes Viborgs handelsgader med socialrealistisk kunst. Jens Galschiøts ni hjemløse bronzeskulpturer vender retur til Viborg, hvor de flere gange har stået som tavse påmindelser om den elendighed, der findes rundt om.

Det er fire år siden, at Galschiøts menneskelignende værker ramte Viborg første gang, dengang på bestilling fra Kirkens Korshær. Siden - og igen i år - er det Viborg Handel og Viborg Kommune, der sammen hiver værkerne til Viborg.

Skulpturerne kom til Viborg torsdag i sidste uge, og blev stillet op i fredags, så en del vil allerede have (gen)set dem henover weekenden.

Jens Galschiøt er en ukonventionel dansk kunstner med stor international anerkendelse. Hans skulpturer udstilles over hele verden og er meget efterspurgte. Blandt andet står en af hans ”De Hjemløse” skulpturer fast i vandrehallen i EU-Parlamentet i Bruxelles.

- Jeg forestiller mig ikke, at min kunst kan ændre verden, men den kan i det mindste skabe debat, sagde Jens Galschiøt selv, da han åbnede sin udstilling i Viborg i 2015.

I Viborg står de i henholdsvis Sct. Mathias Gade, Vestergade og på Hjultorvet.

Annonce
Annonce
Viborg

Vi skal uddanne endnu flere pædagoger

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Faldende elevtal skyld i nedskæringer

Viborg

Man gjorde Viborgs børn fortræd

Annonce