Annonce
Debat

De kives alvorligt i LGTBQIA+

Jørgen Junker Grimstrup. Privatfoto

Læserbrev: Måske fordi jeg hverken har børn eller børnebørn, har jeg aldrig læst en bog eller set en film om Harry Potter, men ved da, at J.K. Rowling er forfatter til fantasybøgerne om drengen Harry Potter, og at mange af dem er filmatiseret med kendte skuespillere på rollelisten. Forståeligt, at Rowling har været feteret som få.

Det har fået en ende, for mange fans, læsere og skuespillere vil ikke længere kendes ved hende. Modstormen skyldes en strid om transpersoner, T’et i LGTBQIA+.

En transkvinde er biologisk set en mand – dvs. er udstyret med en penis – der føler sig bedst tilpas i kvindeklæder. Måske føler transkvinden sig så meget som mand, at han lader sig kastrere og via hormonbehandlinger udvikler kvindelige attributter. Det synes mange, også jeg selv, er mærkeligt, men sådan kan verden åbenbart også være.

Annonce

Rowling har intet imod transmennesker, men er imod den skotske regerings planer om at gøre det muligt for en mand at blive kvinde blot ved at erklære sig som kvinde.

Når Rowling tager sådan på vej, skyldes det, at hun som barn og ung blev misbrugt seksuelt og derfor frygter, at ”selverklæringen” vil gøre det muligt for mænd med penisser at opholde sig på faciliteter forbeholdt kvinder under dække af, at de er kvinder, og forgribe sig på rigtige kvinder.

Transser, kønsaktivister, kulturpersonligheder og Potterfilmenes stjerner har undsagt Rowling, og hun fremstår i de kredse som heks. Ikke underligt, at hun har modtaget dødstrusler.

Man skal tilbage til 1950’ernes mccarthyisme i USA og 1930’ernes stalinisme i Sovjetunionen for at møde lignende tilfælde af hekseforfølgelse og udstødelse af en person fra det gode selskab, sit eget værk og virkeligheden.

Man skal tilbage til 1950’ernes mccarthyisme i USA og 1930’ernes stalinisme i Sovjetunionen for at møde lignende tilfælde af hekseforfølgelse og udstødelse af en person fra det gode selskab, sit eget værk og virkeligheden.

Kathleen Stock, lesbisk (L’et i LGTBQIA+) og universitetslærer i filosofi, har været udsat for en behandling lig Rowlings, da hun sagde, at kønsidentitet ikke har større social end biologisk betydning, og at mennesker ikke kan skifte biologisk køn.

Fordømmelser regnede ned over Stock fra vægplakater ophængt af unge med udsagn som ”Kathleen Stock er transfobisk” og ” ... befinder sig på den forkerte side af historien og vil dø alene”, så man følte sig hensat til kulturrevolutionen i Kina 1966-69. Som Rowling kritiseredes Stock for at ville formene transkønnede adgang til steder, hvor kun biologiske kvinder har adgang.

Stock vendte om, da hun spottede plakaterne på vej til arbejde. Som under kulturrevolutionen i Kina var unge de mest fanatiske; 100 studerende deltog i et fakkeltog mod hende.

Stock bad sine kritikere debattere med sund fornuft og beviser i stedet for at ophidse unge til at hænge plakater op og gå i fakkeltog. Stock endte med at forlade universitetet, ikke mindst fordi hendes fagforening mest tog demonstranternes side.

Kafferister Peter Larsen, der sidste sommer gjorde sig bemærket ved at støtte LGTBQIA+-folket med regnbuefarvede reklamer på VFF’s spilletrøjer, må nu bevise sit mod. Sidste års støtte til LGTBQIA+ var ikke et spørgsmål om mod, men om at følge strømmen.

I J.K. Rowling og Kathleen Stocks tilfælde er vigtige friheder på spil – ytringsfrihed og akademisk frihed, universitetslæreres frihed til at søge og formidle viden uden andres indblanding.

Så, Peter Larsen, betal for reklamer med teksten ”Nej til ufrihed” på VFF-spillernes trøjer.

Ellers siger jeg tak for kaffe.

Annonce
Viborg For abonnenter

Viborg-virksomheder har fået godt en halv milliard kroner i corona-kompensation: Se listen over, hvem der har fået mest

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Åbent brev til Viborg og Skive byråd: - Undskyld, men den beregning må I altså længere ud på landet med

Viborg For abonnenter

En stor, dyr klump og dens lille, historiske nabo: To bygninger med endnu uvis fremtid på Vinkelvej

Erhverv

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst i næste uge

Viborg FF For abonnenter

Bedste mand spiller, siger træneren om den spændende målmandsduel i Viborg FF. Men hvem er så det? Banen er kridtet op

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Debat For abonnenter

I mudder til halsen og ingen voksne til at hive os fri af sølet

Debat

Nyvalgt byrådsmedlem: - Hvor er respekten for Viborg-søerne?

Viborg

Spillehal tvunget til lukning uden mulighed for kompensation: - Det er alvorligt for os

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Viborg

Herpesvirus lukker hestestalde i Viborg

Alarm 112 For abonnenter

Grimt at kigge på og dyrt at få fjernet: Det vælter ind med anmeldelser om graffitihærværk - politiet vil vise, at det ikke betaler sig

Navne For abonnenter

Hele Viborgs "Mr. VGF" har selv været danmarksmester og på landsholdet - nu runder han milepæl

Annonce