Annonce
Rund om Viborg

De lange distancer til kalkmineløbet er også populære

De kortere ruter blev meget hurtigt udsolgt til det kommende Kalkmineløbet ved Daugbjerg og Mønsted Kalkgruber, men også de rigtigt lange er populære. Arkivfoto: Morten Pedersen

Kalkmineløbets tilbud om at løbe de rigtigt lange ture på maratonløbets 42,2 kilometer og endnu længere er populære i år.

Mønsted/Daugbjerg: Det er populært at løbe de ekstra lange ture til Kalkmineløbet, der afholdes igen ved Mønsted og Daugbjerg Kalkgruber den 30. maj som sædvanligt på Kristi himmelfartsdag.

Her er der for længst udsolgt på ruterne fra godt seks kilometer til den kvarte maraton på godt 10 kilometer og den halve maratonløb på godt 21 kilometer. Det var der faktisk rekordhurtigt, da salget af startnumre til den 11. udgave af det populære løb blev sat i gang den 1. december.

I løbet af de første 20 minutter var der nemlig udsolgt på flere distancer, og efter en time var der solgt omkring 3000 startnumre og alle startnumre til Børneløbet, 6,54 km, den kvarte marathon samt den halve marathon på 21,1 kilometer var revet væk. Dermed er man henvist til løbe enten maraton - altså godt 42 kilometer - Badman på over 52 kilometer eller Dracula-ruten, hvor man løber så langt man kan på 10 timer.

Annonce
Rasmus Jønsson er en del af styregruppen bag Kalkmineløbet. Her på toppen af den største stigning på ruten med udsigt udover Mønsted Kalkgruber. Arkivfoto: Uffe Salomonsen

Stor interesse

Og salget af numrene til de tre lange er også gået hurtigt i år, konstaterer Rasmus Jønsson, der er med i den styregruppe under Mønsted IF, der står bag Kalkmineløbet.- Salget af startnumre til de lange distancer er gået lidt hurtigere i år end sædvanligt. Især når der gælder maraton og Badman-distancen, mens det går lidt mere roligt med Dracula-ruten, som jo også oprindeligt var tænkt som en rute, der blev tilbudt den ene gang til jubilæumsudgaven sidste år. Det kan jo have betydet, at folk sprang hurtigt på for at prøve det, mens muligheden var der, siger Rasmus Jønsson.Mandag var den kun et enkelt nummer til tilbage på Badman-distancen, før alle 75 numre er væk. På maratondistancen er der plads til 250 deltagere og 54 numre tilbage, mens der er 34 numre tilbage på Dracula-turen, hvor der er plads til 50 løbere.

Live på Facebook

Bliver man ikke en af de omkring 3200 mennesker, der i løbet af den 30. maj sendes ud på de forskellige ruter omkring Mønsted og Daugbjerg Kalkgruber, kan man alligevel opleve stemningen fra løbet. Både som tilskuer på stedet, og så er der også i år lavet af tale med Jesper Aagaard og firmaet Earvox om, at der sendes live fra løbet undervejs på Facebook.

- Der er nogle, der følger med undervejs, og det er populært at se det bagefter og finde sig selv eller dem, man kender. Og der bliver så også lavet nogle små klip af løbsdagen, som vi bruger på Facebook, så på den måde er der også noget markedsføring for os, siger Rasmus Jønsson.

Også underholdning er der ved at komme styr på. Her regner med man igen med, at en større scene kommer på plads ved Mønsted Kalkgruber, hvor der kommer forskellig livemusik hen over dagen.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce