Annonce
Rundt om Viborg

De mødte selv hinanden på dansegulvet: Kendt dansekro får nye forpagtere

Dorthe Bejer driver Sønderbro Pølsevogn i Bjerringbro, men nu bliver hun også forpagter af Pigernes Kro i Onsild. Arkivfoto: Morten Pedersen
Dorthe Bejer og Paw Jensen inviterer til lørdagsdans i Onsild.

Bjerringbro/Onsild:  Pigernes Kro i Onsild - mellem Viborg og Hobro - har i mange år været et kendt dansested, og nu får kroen nye folk bag bardisken. Dorthe Bejer fra Bjerringbro og Paw Jensen fra Holstebro har overtaget forpagtningen af  kroen.

Dorthe Bejer, som til september har drevet Sønderbro Pølsevogn i Bjerringbro i 35 år, elsker at danse, og hun tager ofte rundt til baller, hvor dansen går fra start til slut. Og det var på Pigernes Kro, at hun for fem år siden for første gang mødte Paw Jensen. De har været kærester det seneste års tid, og lidt tilfældigt opdagede de, at Pigernes Kro kunne forpagtes efter, at den har været lukket, siden corona'en brød ud.

- Vi snakkede lidt om, at det kunne være sjovt at drive stedet, og efter et besøg på kroen fik vi hurtigt en aftale med ejeren Bent Lykkegaard fra Hammershøj. Vi åbner med bal hver lørdag aften, og første gang er 4. september med "Kim og Hallo" på scenen, siger Dorthe Bejer.

Annonce

Voksent publikum

Pigernes Kro har gennem årtier været kendt som et sted, hvor voksne mænd og kvinder havde mulighed for at møde hinanden, og det er også det voksne publikum, de nye forpagtere satser på.

- Aldersgrænsen er 25 år. Det er folk, der vil danse, og det er for både singler og par, og vi har booket levende musik hver lørdag frem til næste sommer, fortæller Dorthe Bejer.

- Man bliver så glad af at danse, og når jeg tager hjem fra et bal en lørdag, glæder jeg mig allerede til næste lørdag. Vi vil selv være i Onsild om lørdagen, men der får vi formentlig meget andet at lave, så må vi danse et andet sted om fredagen, siger hun.


Man bliver så glad af at danse, og når jeg tager hjem fra et bal en lørdag, glæder jeg mig allerede til næste lørdag. Vi vil selv være i Onsild om lørdagen, men der får vi formentlig meget andet at lave, så må vi danse et andet sted om fredagen.

Dorthe Bejer, ny forpagter af Pigernes Kro.


Annonce

Rullende pølsevogn

Kroen er nymalet, men inden parret åbner for dansen, skal scenen flyttes, så der er god plads til at danse.

- Nu skal vi lige finde os selv i det, og så må vi se, hvad der sker. Planen er kun at have åbent på lørdage, for vi har begge vores arbejde, jeg i pølsevognen og Paw i byggebranchen, som vi skal passe. Men hvis vi kan have 200 gæster hver lørdag, så er vi glade, siger hun.

Foruden Sønderbro Pølsevogn har Dorthe Bejer også en rullende pølsevogn, og hver lørdag vil den være parkeret i Onsild, så de danseglade også kan få lidt at spise.

Selv om det er lidt tilfældigt, at Dorthe Bejer og Paw Jensen har forpagtet kroen, så har Dorthe Bejder prøvet den slags før.  Det var også lidt tilfældigt, da hun overtog Sønderbro Pølsevogn i 1996. Hele tre gange kom hendes daværende mand hjem med besked fra pølsevognens daværende ejer Johannes om, at hun skulle overtage pølsevognen i Bjerringbro.

- Jeg sagde nej, for jeg kendte ham ikke. Men han havde set mig arbejde i Brocaféen på hjørnet af Gudenåvej og Brogade, hvor jeg var et par år, og mente, at jeg var den rette til at overtage hans forretning, som han startede i 1969. Da jeg ikke trivedes med mit job på Grundfos, sagde jeg ja, har hun tidligere fortalt til folkebladet.

Og 9. september kan hun altså fejre 35 års jubilæum i pølsevognen, som hun siden har udvidet et par gange.

Annonce
Viborg For abonnenter

Byrådsmedlemmer efter skybrud: Der skal gøres noget ved kloakkerne nu

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Det kan åbenbart være svært at forstå, at stoffer i blodet ikke forsvinder ved en blodprøve: To mænd blev snuppet to gange lørdag

Livsstil For abonnenter

Den 60 år gamle Hald Sø-lejr har fået 13 millioner kroner dyr overhaling: - Tiden var løbet fra stedet

Viborg

Wilbek: Nyt hotel er vigtigt for hele kommunens vækst

Debat

Se at få bygget den motorvej!

Alarm 112 For abonnenter

'Der er skiderikker på skovstien!': 70-årig kvinde fik teenage-røver til at stikke af - nu er skiderikken dømt

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Naboer til ny grisefarm efterlyser større perspektiv for svineproduktioner

Livsstil For abonnenter

Familieliv og forretning i ét: Mathias og Natascha er sammen om det meste

Viborg

Se videoen - Byens nye hotel slår dørene op: Peak 12 er officielt åbnet

Viborg For abonnenter

Turistchefen: Et stort plus for Viborg og hele regionen

Bjerringbro For abonnenter

Stille sommer på Dyrebakken: Kejserænder bød Hans Bach velkommen hjem fra hospitalet

Debat

Vi skal tage hånd om den lurende velfærdskrise

Annonce