Annonce
Rund om Viborg

De ser landet i et par løbesko

Flere end 70 løbere var tilmeldt, da der var vinterløb i Sparkær for første gang lørdag den 14. januar 2017. Foto: Morten Dueholm

50-årige Bent Brian Andreassen har løbet 254 marathonløb. Endnu et blev føjet til den lange liste, da man i Sparkær lørdag for første gang kunne sende en flok løbere ud på 42 kilometer-distancen.

Sparkær: Selvlysende tøj, farverige løbesko, brede smil, opmuntrende rygklap og et par sidste tunge åndedrag. 3-2-1, løb!

Da en flok mænd og kvinder lørdag ved 09.30-tiden stod samlet foran klubhuset på Enrico Dalgas Vej i Sparkær, lignede det optakten til ethvert andet maratonløb, men for de frivillige kræfter bag løbet var det noget helt unikt. Det var nemlig, ifølge arrangører Jens Buhl Christensen, formenligt første gang, at der kunne bydes velkommen til et maratonløb i landsbyen.

76 løbere havde på forhånd tilmeldt sig løbet, som både tilbød halve- og hele maratonløb, mens man længere op ad lørdagen også kunne komme forbi for at snuppe en runde eller to - eller hvor mange, man nu havde lyst til. 5,27 kilometer var ruten, som landmand Torben Schmidt i øvrigt havde været rundt på om morgenen for at strø sand ud, så løberne ikke skulle risikere at glide på den frosne jord.

Den indsats fik han et bifald for, inden de motionsglade gæster begav sig prustende afsted.

- Tænk at så mange har valgt at køre hertil for at løbe, lød det fra en glad - og vist også lidt stolt - Jens Buhl Christensen, som naturligvis også selv stod klar i feltet, da klokken ringede og der ikke længere var nogen vej tilbage.

En del frivillige hjalp til med at få det hele til at hænge sammen, og Sparkær IF lagde hjertens gerne klubhus til.

At komme rundt

Der var en række rutinerede maratonløbere til stede i forsamlingen, blandt andre 50-årige Bent Brian Andreassen fra Assentoft. Han har gennemført 254 maratonløb, og så syntes han altså lige, at han også ville prøve Sparkærløbet af.

- Jeg kender Jens (Buhl Christensen,red), som har arrangeret løb før i rigtig smuk natur, og da der ikke er så langt til Sparkær, fra hvor jeg bor, og jeg samtidig har noget familie i nærheden af Viborg, tænkte jeg, at det var en god mulighed for at se det her område. Man kører jo op og ned ad motorvejen hver dag, og man ser ikke noget som helst, men vi har altså mange skønne områder her i Danmark, og når man løber i dem, så ser man steder, hvor man normalt ikke ville komme, fortalte han.

Selvom løb ikke betragtes som en holdsport, så er det særligt til disse små løb netop det sociale sammenhold imellem motionisterne, som er med til at motivere Bent Brian Andreassen.

- Nogen spiller fodbold hver weekend, og så er der nogen, som løber hver eller hver anden weekend. Man kommer jo til at kende folk, fordi man løber med dem, og så skal man lige snakke med dem, om de har løbet nogle fede løb siden sidst eller om de har haft nogle skader og den slags, fortalte han.

Løbet fungerede i øvrigt således, at man skulle skifte retning, hver gang man havde løbet en rute. På den måde ville man møde folk ansigt til ansigt i stedet for kun at løbe i enden af et par stramme løbebukser.

- Og der er krav om, at man hilser og smiler til dem, man møder - særligt på den sidste omgang, hvor man ellers kan se lidt sammenbidt ud, lød det med et glimt i øjet fra Jens Buhl Christensen som den sidste formaning før afgang.

Jens Buhl Christensen var glad for at mange så løbet i Sparkær som en god anledning til at komme ud og få tilbagelagt nogle kilometer.
Med 254 gennemførte maratonløb bag sig var Bent Brian Andreassen en af de mere rutinerede på distancen.
Det sociale sammenhold omkring løb er med til at gøre det nemmere at komme afsted.
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce