Annonce
Debat

Debat: Danmark er de sprogløse verdensborgeres land

Udtrykket ’match point’ forbindes normalt med diverse sportsgrene. Uden for sportsverdenen betyder ordet match ’overensstemmelse’, for eksempel i udtrykket ”et godt match”.

Det er formentlig især den sidste betydning, Aarhus Universitet (AU) har i tankerne, når det i foråret lægger universitet til et stort, internationalt seminar under overskriften MatchPoints. AU er dog nok ikke ked af dobbelttydigheden. Og det engelske udtryk ligger jo godt i munden.

Under seminaret – tre dage i slutningen af april – sættes der fokus på de dansk-tyske relationer. Der vil være forelæsninger af topakademikere, diskussioner med toppolitikere og musikalsk indslag af det ypperste inden for klassisk musik (Beethoven).

Der vil være rektorer, professorer, ambassadører, og det journalistiske koryfæ Anne Applebaum kommer hele vejen fra USA. Seminaret er et af højdepunkterne i det dansk-tyske venskabsår 2020 – på niveau med Nationalmuseets Tysklandsudstilling. Der må være noget at glæde sig til, for dem der holder af kulturel og sproglig mangfoldighed på højeste niveau.

Nej, det er der faktisk ikke. Der vil ikke blive sagt et ord på tysk – og heller ikke på dansk for den sags skyld. Alt, ALT, foregår på engelsk. Der kan selvfølgelig være et hensyn at tage til de potentielle deltagere, der ikke behersker tysk. Men på AU uddannes der faktisk konferencetolke. Dem har man desværre ikke fantasi nok til at benytte. Danmark er – med Per Øhrgaards ord – blevet de sprogløse verdensborgeres land.

Annonce
Mikael Busch
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Rundt om Viborg

Afviser igen Apple-indblanding: Mail puster til konspirationsteori om Tjele-vindmøllerne

Viborg FF For abonnenter

Flere mandetimer til fysisk træning skal hjælpe unge spillere med vanskeligt spring

Rundt om Viborg

Konservative vil ikke lade sig presse: Siger nej til vindmøllepark

Annonce