Annonce
Debat

Debat: Dyrene er blandt finanslovens tabere

Annonce

Dyr: Den røde finanslov er samlet set rigtig dårlige nyheder for dyrevelfærden. Dyrene, provinsen og de ældre var blandt de områder, som ganske enkelt ikke har været vigtige for regeringen og dens støttepartier, og som derfor står tilbage med et skuffende facit.

Lad mig dog starte med en enkelt god nyhed. Dyrenes Vagtcentral bliver alligevel ikke skåret ned til sokkeholderne, sådan som regeringen ellers ønskede det i sit oprindelige finanslovsudspil. Dyrenes Vagtcentral er dem, man kan ringe til på 1812, hvis man opdager et nødlidende dyr. Så kommer de og hjælper. De gør et fantastisk stykke arbejde. Derfor var regeringens besparelsesforslag også en helt håbløs ide, som ville have medført, at dyr var kommet til at lide, fordi de ikke længere kunne få hjælp.

Jeg vil i al beskedenhed tillade mig at tildele DF en del af æren for, at Dyrenes Vagtcentral blev reddet. Det var ikke sket uden vedholdende kritik fra DF og andre. Det har sikkert også gjort indtryk, at Mogens Jensen som minister på området kom gevaldigt i modvind, da jeg grillede ham i Folketingets spørgetid om netop dette spørgsmål. Det brød han sig tydeligvis ikke om. Det forstår jeg godt. Han havde en dårlig sag.

Men selv om vi kan glæde os over, at Dyrenes Vagtcentral kan fortsætte arbejdet på samme niveau, så var der samtidigt desværre virkelig dårlige nyheder til de mange andre gode folk, der i forskellige foreninger kæmper for dyrenes vilkår. Den pulje til dyrevelfærd, som foreninger kan søge om midler til deres virke fra, bliver barberet ned fra 10 til 2,5 millioner kroner. Det kommer til at kunne mærkes.

Når DF ikke er med ved forhandlingsbordet, er der åbenbart ikke andre, der synes, dyrevefærd er vigtigt. Eller i hvert fald ikke vigtigt nok til at bruge kræfter på at kæmpe for det ved forhandlingsbordet. Resultatet ser vi med denne finanslov. Jeg synes, det er trist.

Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce