Annonce
Debat

Debat: EU skal ikke favorisere økologisk landbrug

EU: Før jul præsenterede Kommissionen sin ”Green Deal”. En ambitiøs klimaplan, der skal gøre EU klimaneutral i 2050. Planen indeholder mange gode tiltag, som er afgørende for at vi kan vinde klimakampen, men enkelte dele af udspillet forholder jeg mig kritisk overfor.

Det gælder blandt andet Kommissionens – muligvis - ensidige fokus på økologisk landbrug. Lad mig hurtigt slå fast, at jeg intet har imod økologi. For mig er det op til den enkelte landmand at afgøre, hvad han eller hun helst vil dyrke på sin jord.

Imidlertid er det vigtigt, at Kommissionen hverken favoriserer konventionelt eller økologisk landbrug. I planen lægges der op til, at økologisk landbrug skal være hjørnestenen i EU’s landbrugspolitik, og jeg må på det stærkeste advare imod, at økologi favoriseres over konventionelt landbrug.

At økologi kan være godt for eksempelvis miljøet underkender jeg bestemt ikke. Men det er værd at huske på, at økologiske landbrug ikke nødvendigvis er bedre for klimaet. Tværtimod. Det skyldes, at økologiske landbrug kræver mere jord, hvis landmænd skal levere den samme mængde fødevarer. Og hvis vi ikke kan producere den samme mængde grøntsager, mælk og kød, er vi nødt til at importere fødevarer fra andre lande, hvilket gør klimaregnskabet endnu værre.

Derfor kan det faktisk være skidt for klimaet, hvis vi alene favoriserer økologisk landbrug. EU skal ikke bestemme, hvordan landmænd skal bedrive deres landbrug. Jeg kæmper for mere selvbestemmelse til danske landmænd og danske virksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rundt om Viborg

Afviser igen Apple-indblanding: Mail puster til konspirationsteori om Tjele-vindmøllerne

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Viborg FF For abonnenter

Flere mandetimer til fysisk træning skal hjælpe unge spillere med vanskeligt spring

Rundt om Viborg

Konservative vil ikke lade sig presse: Siger nej til vindmøllepark

Annonce