Annonce
Debat

Debat: Finansloven er første skridt mod bedre uddannelser – men bestemt ikke det sidste

Annonce

Kort efter finansloven i denne uge blev præsenteret, var det Konservative Folkeparti ude og kritisere den for at være ”ræverød”. Jeg ved ikke, om højrefløjen tror, at vi røde tager det som en kritik. Jeg synes i hvert fald selv, at det er et hædersmærke. Finansloven præsenterer mange gode skridt i den rigtige retning – minimumsnormeringer i daginstitutionerne, flere sengepladser i psykiatrien og investeringer i den grønne omstilling. Det er alt sammen forbedringer for vores velfærdssamfund.

Uddannelsesområdet får også et boost med finansloven – og det første skridt om genoprettelse af en udsultet uddannelsessektor er taget. Uddannelsesnedskæringerne er blevet stoppet, hvilket forhåbentligt kan give lidt mere ro på økonomien. Derudover er taxameterløftet af de samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser blevet videreført, og det samme er kvalitetspuljen til erhvervsuddannelser, hvilket betyder, at undervisningen ikke bliver yderligere forringet. Sidst men ikke mindst er uddannelsesloftet blevet fjernet.

Uddannelsesloftet betød, at havde man taget den forkerte uddannelse, eller havde man fået lyst til uddanne sig til noget andet – ja, så måtte man vente seks år. Den regel bliver nu afskaffet allerede fra næste skoleår. Uddannelsesloftet har ikke bare været begrænsende for dem, som rent faktisk er kommet i klemme og ikke har kunnet tage en ny uddannelse, men har generelt presset mange unge, som er blevet bange for, at tage det forkerte valg i uddannelsessystemet. Det har skabt endnu mere usikkerhed blandt ungdommen.

Der er sat stop for uddannelsesbesparelserne og taget vigtige skridt mod et samfund med mere ro på – men nu må det snart være tid til at løfte vores alles fremtid og investere i uddannelserne igen!

Nanna Bonde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Politisk selvsving om grøn energi

Viborg For abonnenter

Varmestue-leder ser ingen let løsning på Trappetorvs-ballade: Man kan højst flytte problemet et andet sted hen

Annonce