Annonce
Debat

Debat: Gensidighed er en mangelvare for de svage

Corona-tid: Hvis jeg husker ret, udtalte statsminister Mette Frederiksen ved sidste pressemøde: De svage skal nu være de stærke.

Jeg ved ikke lige, hvem de ”svage” er. Er det den hjemløse mand eller kvinde, der har levet adskillige år på gaden, overlevet vinterkulde, dårlig kost – ja alt i alt levet under ofte ekstremt usle kår? Eller er det mennesker, der kæmper daglig med angst, måske domineret af dæmoner?

Nu i en covid-19 tid, hvor man bruger ekstrem mange ressourcer på at holde hånden under, de såkaldte stærke – så som virksomheder og ansatte, oplever jeg, at der lægges en større byrde på nogle menneskers skuldre, end de måske kan tåle; selv i gode tider. Således på sin plads, at når covid-19 ikke hærger så markant, at man retter op i tiden derefter.

Den isolation og ensomhed, som mange mennesker oplever netop nu, er en situation nogle mennesker lever dag ud og dag ind i såkaldte normale tider. Nuværende ubrugte kræfter kan bruges til, hvordan mennesker kommer ind i livet og få den støtte de behøver. Ikke på de stærkes betingelser – bare giv mennesker det, de reelt har behov.

Og så er gensidighed en mangeltilstand i vores behandlersamfund. Det er heller ikke svagt at blive kulleret af isolation; bare menneskeligt og ikke alle formår at række ud. Vi er alle sårbare. Vi kunne undlade at kategoriserer os selv og hinanden som værende enten ressourcestærke og- svage mennesker. Genstart.

Lone van der ploeg Olufsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce