Annonce
Debat

Debat: Kriminelle skal have forbud mod at skifte navn

Annonce

Retspleje: Vi har i Dansk Folkeparti fremsat et forslag i Folketinget, der skal umuliggøre navneskift for dømte kriminelle. Det skal gælde i hele den periode, enhver dom på over tre måneders fængsel fremgår af deres straffeattest. Begrundelsen for forslaget er, at evt. navneskift forhindrer offentligheden i at blive klar over den kriminelles fortid, når denne skifter navn, hvilket udgør en stor risiko for retssikkerheden for borgerne.

Vi har desværre oplevet et helt ekstremt eksempel herpå, idet den mand, der nu er sigtet for tre drab på pensionister på Østerbro i København, har fået foretaget navneskift. Han hedder i dag James Schmidt. Oprindeligt hed han Lual Lual, og det var under det navn, at han blev omtalt i pressen, da han for år tilbage blev idømt forvaring for bl.a. voldtægt og drabsforsøg.

Problemet er jo helt åbenlyst, at man som arbejdsgiver eller civil dansker ikke kan gardere sig mod en farlig kriminel i sine omgivelser, hvis denne så at sige har slettet sin fortid ved at skifte navn. Derfor bør det fremover være ulovligt for hårde kriminelle at skifte navn i Danmark, indtil deres straffeattest igen er ren.

Peter Skaarup, Dansk Folkeparti.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce