Annonce
Debat

Debat: Lig på heksedoktorens bord

Annonce

Omskæring: Et milliontal stort muslimske pigebørn er blevet lemlæstet og skamferet grundet omskæring. Indgrebene sker primært i Afrika, og spørger man pigerne i Somalia, også herboende kvinder, nikker de ja til at have fået foretaget indgrebet, hvor de brutalt har fået hakket klitoris og kønslæber af i traditionens navn. Mange dør under indgrebene.

Også millioner af drengebørn bliver omskåret. Er det en skamfering ? Mishandling ? Eller ligefrem tortur, når kristne, jøder og muslimer lader deres drengebørn omskære ? Det er i hvert fald ikke et ukompliceret indgreb at skære forhuden af en baby. En operation der altid bliver udført med fuld bedøvelse, på sygehuset, fortæller overlæge Yazan Rawashdeh på Skejby Sygehus. Faren for alvorlige komplikationer ved omskæringer, kan medføre store konsekvenser. Dette gælder også for en rituel omskæring, hvor man ofte kvaser forhuden først, for at undgå blødningerne.

Når man læser om ritualerne ved omskæring i Afrika, tænker man automatisk på en heksedoktor i aktion. Det samme gør man, når man læser i Danmark, om den dansk-palæstinensiske omskæringslæge Said Ahmed El-Batran. En omrejsende læge, der har fået påbud, grundet hans arbejde med dødsfald til følge, på sygehuset i Aabenraa. Hvor han efterfølgende startede en omskæringsklinik i Vollsmose. Desuden er der en række af andre sager, der er dybt kritisable, og ryster afdelingslæge S.M. Knudsen i Hvidovre. Problemer var der også i Norge, hvor Said El-Batran kritiseres for sine gerninger i et kontorlokale hos det Muslimske Trossamfund.

Disse og flere andre omstændigheder førte til et forbud mod at skære forhuden af små drenges tissemænd, fordi han var til fare for patienternes sikkerhed, udtalte Styrelsen for Patientsikkerhed. Said El- Batran har ikke kun manglende styr på hygiejnen, men lyver også over for styrelsen om sin medvirken til 90 omskæringer.

Det fremgår af nogle artikler i avisen Danmark. Og det skriger til himlen, at styrelsen ikke har styr på Said El-Batrans ulovlige operationer. Og man spørger sig selv, skal der lig på ”heksedoktorens” bord, før dette helvede på jord stopper. Ligeså undres jeg, og sikkert mange andre også over. Hvorfor tager I, forældrene ikke ansvar for jeres drengebørn, over for nogle unødvendige meget smertefulde kulturelle ritualer. Du milde Moses. Skulle drenge fødes uden forhud, måtte man formode Gud den ufejlbarlige, havde skabt drengene uden en sådan.

Bjarne Hilmersson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce