Annonce
Debat

Debat: Menneskehandel og mafiametoder på danske arbejdspladser

Annonce

Kinesiske køkkenarbejdere lever utrygt og sårbart på bunden af det danske samfund. Handlen med mennesker er kynisk sat i system fra hjemegnen i Kina til de ender som arbejdsslaver i en restaurant i Danmark eller et andet vestligt land. Det er udspekuleret og velorganiseret som en mafiaoperation. Trafikken ses i flere brancher, og stikker nu sit grimme fjæs frem igen.

582 kinesiske ”kokke” arbejder i Danmark, efter at have overbevist danske myndigheder om, at de får mindst 35.000 kroner om måneden, plus pension, feriepenge med videre. De arbejder spredt over hele landet på restauranter, hvor prisniveauet ikke afspejler disse fine lønninger. Eller sagt på en anden måde: Det er fup og fidus, og der løbes om hjørner med reglerne om arbejdskraft fra tredjelande, altså lande udenfor EU. Jeg vil bede Udlændingeministeren i et samråd forklare Folketinget, hvorfor døren åbenbart er åbnet for underbetalte kinesere, og hvorfor Folketinget ikke er informeret om den dramatiske udvikling i antallet.

De evigt sultne arbejdsgivere skyr ingen midler i jagten på underdanige fattige mennesker, som for en lav løn arbejder under groteske arbejdsforhold. Igen skylder vi tak til Fagbladet 3F og DR, som afslører rådne forhold på arbejdspladser med udenlandske arbejdere. Det er uværdigt og ydmygende for de ansatte, og det er med til at underminere forholdene på det danske arbejdsmarked.

Det skal stoppes, for vi vil ikke finde os i brutalisering og forråelse af vores samfund. Vi vil tvært i mod have arbejdspladser, hvor der er ordnede, regulerede og civiliserede forhold.

I foråret fremsatte jeg et beslutningsforslag i Folketinget for at modernisere loven om menneskehandel. Jeg synes, at det skal være lettere at føre retssagerne mod bagmændene og at få flere dømt, ganske som de gør i Belgien. I Danmark er ingen bagmænd blevet dømt endnu. Simpelthen NUL.

Nu skal beskæftigelsesministeren i et samråd forklare Folketinget, hvorfor der ikke er sket noget.

Karsten Hønge
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce