Annonce
Sport

Debat om toptrio: Odense er favorit - men har fynboerne rutinen til at vinde?

Line Haugsted stiger til vejrs imod København Håndbold. Foto: Johnny Pedersen
Mandagens live-debat bød på flere pointer, som er værd at holde øje med i kampen om at blive dansk mester. Niels Abildtrup fra Fyens Stiftstidende og Danni Kristensen fra Viborg Stifts Folkeblad skød Odense Håndbold til at være favorit, mens Chris U. Pedersen fra Jyske Vestkysten pegede på Team Esbjerg.

Håndbold:  Kun to point adskiller Odense Håndbold, Team Esbjerg og Viborg HK inden grundspillets to sidste kampe.

Derimod har trioen formået at distancere de resterende hold i ligaen noget så eftertrykkeligt.

Mandag debatterede repræsentanter fra Jysk Fynske Medier, som følger de tre klubber tæt, magtbalancen i toppen af dansk kvindehåndbold.

Niels Abildtrup, som er sportsjournalist på Fyens Stiftstidende, og Viborg Stifts Folkeblads Danni Kristensen kunne fortælle, at de ser Odense Håndbold som favorit til DM-guldet, mens Chris Uldahl Pedersen fra Jyske Vestkysten bød på Team Esbjerg.

Annonce

Esbjergs erfaring og Viborgs vildskab kan blive nøglerne

Selvom Odense Håndbold blev udpeget til favorit, så forventer Niels Abildtrup ikke, at det stjernespækkede hold kan vade sig til DM-sejren:

- Odenses udfordring er vel, at de næsten har for mange gode spillere. Så spørgsmålet er hierarkiet, og hvem der skal svinge den berømte taktstok. Men hvis det kommer til at spille mellem stjernerne - så bliver de svære at lege med, siger Niels Abildtrup.

Hollandske Nycke Groot - måske Odense Håndbolds største navn. Foto: Johnny Pedersen

Dernæst diskuterede de tre sportsjournalister, hvad der var henholdsvis Team Esbjerg og Viborg HK's styrker i slutspillet.

Her gik især to ting igen. Team Esbjergs vindermentalitet og rutine, og Viborg HK's ungdommelige vildskab.

- Esbjerg er et hold af vindere, og de er vant til at spille den her slags kampe. De lader sig ikke kyse af omgivelserne. I de store kampe, der er de en modbydelige modstander for alle, sagde Danni Kristensen.

Han pointerede efterfølgende, at Viborg HK-mandskabet mangler den rutine - men at noget af holdets styrke også ligger deri:

- Viborg HK har vildskab, potentiale og ung energi til fordel. Men kan den komme ud når det strammer til? Kan Carin Strömberg styre de unge løvinder, så kan det blive stort, sagde Danni Kristensen.

Annonce

Taber Viborg HK på transferstyrke?

Efter at de tre klubber efterhånden er ved at få styr på trupperne til den kommende sæson, så har det efterladt billede, som de tre debatørrer var ret enige om. Esbjerg og Odense har hentet spillere fra en anden hylde end Viborg HK.

Esbjerg har blandt andet hentet stjernefrøet Henny Reistad, mens Odense tidligere har lappet huller med landsholdsstjernen Mia Rej. Samtidigt har Viborg hentet spillere fra Norges rekrut-landshold - dog suppleret af Lærke Nolsøe fra Nykøbing Falster Håndboldklub og senest Sara Hald fra Odense.

Viborg HK har senest hentet Odense Håndbolds reserve-streg Sara Hald. Foto: Johnny Pedersen

- Viborg HK har sendt et fedt signal ved at forlænge med deres største profiler. Men jeg er bange for, at Viborg får problemer med, at kunne følge med økonomisk. De skal lave et ligeså godt hold - bare billigere, sagde Danni Kristensen.

Chris Uldahl Pedersen fra Jyske Vestkysten og Niels Abildtrup fremhævede efterfølgende Viborg HK's "knowhow", som en af de faktorer der gør, at de kan kompensere for de mindre økonomiske muskler.

Annonce

Ingen vil få gavn af top-monopol

Slutteligt debatterede de tre sportsjournalister, hvorvidt det er muligt, at et af holdene trækker fra de andre, og sætter sig på toppen af dansk kvindehåndbold.

Ingen af de de tre paneldeltagere så det scenarie, som særligt sandsynligt - eller særligt gavnligt for den sags skyld.


Årene har vist, at nogle altid kan finde en vej der kan matche de andre hold. I Danmark har vi bare så mange steder med en fed håndboldkultur.

Danni Kristensen, sportsredaktør på Viborg Stifts Folkeblad


- Årene har vist, at nogle altid kan finde en vej der kan matche de andre hold. I Danmark har vi bare så mange steder med en fed håndboldkultur. Herning-Ikast, Nykøbing og København har alle vist, at de kan evne at blomstre op. Det er sundt, og det pisker de bedste hold bagi. Det gør alle bedre, og det betyder, at dansk kvindehåndbold er på vej op igen, sagde Danni Kristensen.

Afslutningsvist pointerede deltagerne, at ligaens generelle jævnbyrdighed også er en gevinst, fordi det kan være gunstigt for den danske talentudvikling.

- Der er nogle klubber, som er gode til at skole spillere i. Så kan man rekruttere internt fra ligaen. Det gør, at de kan få ligaerfaring på et højt niveau, sagde Chris Uldahl Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce