Annonce
Debat

Debat: Panik, forbud og afgifter redder ikke klimaet

Annonce

EU: Forbud, afgifter og selvpineri er ikke løsningen på klimaudfordringen. Vi skal ikke tvinge danskerne til at spise mindre kød, undgå at rejse på en fortjent ferie eller udskamme hårdt arbejdende folk fra at tage bilen til jobbet.

Forstå mig ret. Klimaforandringer er en stor opgave, som vi absolut skal have løst. Hurtigst muligt. Problemet kalder på fornuftige, gennemtænkte - og liberale løsninger.

Derfor skal politikere og statsledere ikke gå i panik, som for eksempel Greta Thunberg har agiteret for. Netop panik får os mennesker til at handle irrationelt. Vi skal i stedet holde hovedet koldt og træffe de rigtige beslutninger.

Det gælder især politikere. For nylig stemte Europa-Parlamentet om, hvorvidt man skal erklære ”climate emergency”. Altså en form for undtagelsestilstand i Europa. Uanset hvad man mener om formuleringen, er det vigtigste, at vi i EU finder de rigtige løsninger i klimakampen.

Et eksempel kunne være teknologien SkyClean, som både kan reducere udledning af klimagasser fra landbruget og gør flytransport mere klimavenligt. Konceptet, som er under udvikling, går ud på at bruge overskudshalm og biogas til at producere grønnere brændstof til fly. Vi er nødt til at investere mere i forskning og udvikling af teknologier, der er for at redde klimaet. Venstre har også forslået, at al lovgivning i EU skal vurderes ud fra deres påvirkning på miljø og klima, så vi kan træffe oplyste og fornuftige valg.

Men vi skal ikke dyrke panikken og presse skatter samt forbud ned over virksomheder og hårdt arbejdende mennesker. Vi løser ikke problemet ved at gøre hverdagen træls for os alle. Det er vores mål, at EU skal være klimaneutral inden 2050, og det skal ske ved grøn omstilling, genbrug af ressourcer og fornuft.

Klimaforandringerne kræver uden tvivl afgørende politiske valg. Et koldt hoved. Og lederskab. Derfor er det sidste, klodens klima har brug for, at verdens ledere og politikere går i panik.

Asger Christensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce