Annonce
Debat

Debat: Svargaranti, tak

Annonce

Debat: Nej, vi kan ikke inddele Spanien i forskellige risikozoner. Det er der for meget arbejde med. Nej, vi kan ikke lave differentieret moms, så vi kan få billigere sunde fødevarer, billigere bøger og gøre usunde fødevarer dyrere. Det er der for meget arbejde med. Nej, vi kan ikke ved forskellige skattesatser gøre det mere attråværdigt at være læge, lærer, pædagog eller lignende i de dele af Danmark, der mangler den arbejdskraft. Det er der for meget arbejde med.

Alle andre lande kan klare det, men i Danmark kan vores statslige myndigheder ikke. Vel at mærke det Danmark, der har verdens største og dyreste offentlige sektor. Den sektor, der har kostet Danmark over 12 mia. kroner i håbløs skattehåndtering. Den sektor, der ikke engang kan holde øje med, at Britta stjæler over 100 mio. kroner fra samfundets svageste.

Den sektor, der har fået danskerne til at acceptere, at det er helt normalt, at ministerier og styrelser bruger halve og hele år på at svare på et simpelt brev eller ansøgning, og som samtidig forlanger, at borgerne skal svare tilbage på ganske få dage.

Den sektor, hvor de øverste ledere – typisk departementschefer – i dag ser ud til at kunne slippe af sted med hvad som helst og alligevel kan blive siddende med en løn betydeligt højere end deres ministerchefer. Tænk blot på Forsvarsministeriet, hvor chefen ikke engang gad læse de beskeder, han fik om korruption. Skatteministeriet, der bliver ved med at føje den ene skandale efter den anden til en lang liste af meget dyre fejl. Socialministeriet, der ikke sikrede sig systemer, så en enkelt person ikke kunne bruge satspuljerne som sin private sparegris. Og det er blot inden for de senere år.

Hvordan er det kommet dertil, at vi accepterer alt dette som helt normalt? Det er mig en gåde. Det må være på tide, at vi som samfund stiller meget større krav til vores statslige myndigheder. Det er simpelthen ikke i orden, at de hvert eneste år får tilført flere penge, flere medarbejdere, mere magt og samtidig leverer et dårligere og dårligere arbejde.

Vi må som minimum kunne forlange, at der på linje med behandlingsgarantierne i sundhedssystemet indføres meget snævre grænser for, hvor lang tid ministerier og styrelser må bruge på at besvare et brev og godkende eller afvise en ansøgning. Ikke blot en automatiseret skrivelse om, at de har modtaget vores henvendelse og vil vende tilbage. Svargaranti, tak!

Og vi må som minimum også kunne forlange, at de øverst ansvarlige for de store fejl må betale prisen for ikke at leve op til sit ansvar og blive fyret, når det sker. Personlig ansvarlighed, tak!

Annonce
Annonce
Viborg

Store indflytterdag i banebyen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Kaptajn Grønning vendte tilbage til startformationen og viste stort format

Annonce