Annonce
Debat

Debat: TV-pakken, som vi kender den, er under pres. Heldigvis.

Hjemme hos os elsker vi flow-tv. Med to teenagere i huset har vi ellers ikke meget tilfælles, når det kommer til medieforbrug. Men selv om vi binger hver vores serier på Netflix, HBO og Viaplay, så elsker vi at sidde alle fire sammen og se ”Gift ved første blik”, ”Vild med dans” eller ”Dybvaaad” på dét tidspunkt, det rent faktisk bliver sendt.

Det er de store kanaler, der samler os, og selv om om vi hver eneste måned betaler for den store tv-pakke fra Yousee, så ser vi aldrig Kanal 4, Kanal 5 eller TLC. Min mand zapper af og til forbi Eurosport og bilder også sig selv ind, at han er sådan én, der ser Discovery.

Men realiteten er, at hvis Yousee og Discovery helt opsiger samarbejdet, så er det reelt kun landsholdets kvalifikationskampe, vi kommer til at savne.

For mig virker Yousees pointe helt plausibel: Seertallene for Discovery-kanalerne er faldende og for lave til at være obligatorisk inventar i pakkerne. Hvis man så virkelig ikke kan leve uden superliga eller ”De unge mødre”, så vil man kunne vælge det til i ”Bland-Selv”-løsningen. Men Discoverys chefer tror åbenbart ikke selv på, at deres indhold er godt nok til, at vi ville vælge det, hvis vi fik frit valg. Vi skal tvangsfodres med billigt produceret reality-tv, hvis vi gerne vil se landsholdsfodhold.

Det virker gammeldags og usmidigt i en tid, hvor vi i stadig højere grad vænner os til, at vores forbrug er costumized og convenient i forhold til den enkeltes behov.

Lad os håbe, at Discovery kommer til fornuft og får lavet en aftale om at være med i Bland-Selv hos YouSee. Og følger det op med programmer, vi ikke kan undvære. For realiteten er - som i resten af medieverden – at det kun er dem, der kan levere kvalitetsindhold, der overlever.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce