Annonce
Debat

Debat: Vi socialdemokrater puster liv i truede gymnasier

Debat: Hvis vores samfund skal hænge sammen, er det vigtigt, at vi mødes på kryds og tværs af sociale og etniske skel. I dag ser vi desværre en trist udvikling, hvor flere gymnasier i de større byer oplever det stik modsatte med en social og etnisk opdeling.

Jesper Petersen
Anders Kronborg. Pressefoto

Samtidig er en lang række mindre gymnasie- og hf-tilbud truet på eksistensen. Også flere i det syd- og sønderjyske. Det går ikke.

Derfor glæder det os, at det er lykkedes regeringen at indgå en bred aftale, der fordeler eleverne på en ny og bedre måde end i dag, og som giver grundlag for at fastholde de truede gymnasier.

Annonce

DF, SF, Radikale, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne er med i aftalen. Andre står udenfor. Det kom derfor heller ikke som en overraskelse, da vi her i avisen kunne læse Nye Borgerliges Jan Køpke Christensen lange ud efter aftalen. Han mener, partierne bag aftalen ”tvinger” unge til at blive placeret på bestemte gymnasier.

Men det er jo noget vrøvl. Og det er en skam, at Nye Borgerlige heller ikke i denne sag er klar til at tage politisk ansvar for at løse reelle problemer, men hellere vil stå udenfor og skræppe op i aviser og på Facebook.

For en del vil problemet uden politisk handling kunne blive, at deres lokale gymnasium ikke længere findes. Er det en forbedring af den unges muligheder? Nej, selvfølgelig ikke.

Også i dag angiver man prioriteter, men har ikke garanti for at komme på et bestemt gymnasium, hvis man søger meget søgte gymnasier i de større byer. Sådan vil det også være fremover. Nu sørger et politisk flertal bare for, at vi mindsker den sociale og etniske skævhed, og at der er elevgrundlag for truede gymnasier i yderområder.


Vi mindsker den sociale og etniske skævhed, og der er elevgrundlag for truede gymnasier i yderområder.

Fra artiklen


Taxametertilskuddet står for eksempel til at falde med mere end 15 procent i 2030 sammenlignet med 2018 på en række gymnasier, hvis ikke der gribes ind. Det gælder for eksempel Tønder Gymnasium, Varde Gymnasium, Vejen Gymnasium og HF og Grindsted Gymnasium og HF i det syd- og sønderjyske. Vi er derfor rigtig glade for, at aftalen sørger for at styrke elevgrundlaget på gymnasier i området. Senere vil følge en aftale om ændringer af økonomien under gymnasierne.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Familieliv og forretning i ét: Mathias og Natascha er sammen om det meste

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Se videoen - Byens nye hotel slår dørene op: Peak 12 er officielt åbnet

Erhverv For abonnenter

Naboer til ny grisefarm efterlyser større perspektiv for svineproduktioner

Debat

Se at få bygget den motorvej!

Viborg For abonnenter

Turistchefen: Et stort plus for Viborg og hele regionen

Debat For abonnenter

Jantelovens bogstav er da godt nok!

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Vi skal tage hånd om den lurende velfærdskrise

Alarm 112 For abonnenter

'Der er skiderikker på skovstien!': 70-årig kvinde fik teenage-røver til at stikke af - nu er skiderikken dømt

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Bjerringbro For abonnenter

Stille sommer på Dyrebakken: Kejserænder bød Hans Bach velkommen hjem fra hospitalet

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Flintesmedens svalesang

Debat

Kære Viborg: Det flyder med affald i jeres gader!

Annonce