Annonce
Viborg

Dekan: Alt det bedste på The Animation Workshop skal fastholdes

The Animation Workshops særegne position bliver der ikke rørt ved, understreger VIA-dekan, men der skal styr på økonomien.
Chefredaktør Lars Norup udtrykte i en lederartikel torsdag bekymring for, at The Animation Workshops særpræg, position og ry vil gå fløjten i VIA's nye organisation, men den bekymring er ubegrundet, siger VIA-dekan.
Annonce

Viborg: "Jeg kan garantere, at jeg personligt vil holde jer ansvarlige for det, hvis I dræber sjælen i den institution (The Animation Workshop, red.), som vi i Viborg har et særligt hjerte for", skrev Viborg Stifts Folkeblads chefredaktør Lars Norup i en lederartikel torsdag.

Altså: Med Morten Thornings farvel kommer institutionen i overhængende fare for at drukne i ensretning og bureaukrati i den nye organisering, som VIA University College arbejder på at gennemføre, og som kostede Thorning jobbet.

Lars Norup kan dog være rolig, siger og lover uddannelsesdekan René Foli, som ledelsen i VIA har indsat som midlertidig leder af The Animation Workshop (TAW).

- Jeg er faktisk helt enig med Lars Norup i, at TAW er noget særligt, og det er ikke bare sådan et politikersvar. Jeg har tidligere i dag stået på et møde med alle TAW's ansatte, og da fik jeg et rigtig godt spørgsmål, nemlig: Hvorfor tror du, at vi (TAW, red.) er en succes? Svaret er jo blandt andet, at TAW netop har ageret meget anderledes, end vi ser mange andre steder i uddannelsesverdenen, siger René Foli og fortsætter:

- Det vil jo være idioti fra øverste hylde at gå ind og presse på for en eller anden ensretning og sætte flueben ved det. Jeg er sat ind som midlertidig leder for sammen med ledelsen og medarbejderne på TAW at finde det væsentlige, som skal bestå, og hvor vi eventuelt skal ændre noget.

Annonce

Økonomi

Hvad, der ikke kommer til diskussion og debat, er økonomien.

Den skal der styr på, understreger dekanen, men denne styring skal ikke kvæle kreativiteten og TAW's engagemeneter nationalt og internationalt.

- På et tidspunkt skal jeg lægge et koncept for fremtiden frem for VIA's ledelse, og det kommer ikke til at indeholde et ønske om, at The Animation Workshop skal puttes ind i et system, som passer til den måde, vi uddanner pædagoger og sygeplejersker på. Det vil være utænkeligt, siger René Foli.

- Men ser vi fremad, så ligger det helt fast, at der grundlæggende skal styr på økonomien på TAW. VIA har konkluderet, at den organisatoriske ændring, som er på vej, er nødvendig for at sikre, at TAW's mål og udfordringer kan nås og løses, tilføjer dekanen.

Det skal ikke ske, fordi det skal passes ind i et særligt VIA-koncept, understreger René Foli.

Den fremtidige ledelsesstruktur er også en del af de kommende måneders arbejde, og flere scenarier er i spil. Et kunne være udpegelsen af én ny leder, men et andet kunne være et ledelsesteam på flere personer. Måske tre.

- Dette arbejde skal den daglige, nuværende ledelse på TAW være med til at diskutere, siger René Foli.

- Jeg vil rigtig gerne understrege, at der på The Animation Workshop sidder en ledelse, som kører excellent, en økonomistyring som også kører excellent, og uddannelsesledere som stort set sidder og træffer alle beslutninger og sikrer TAW's store netværk. De knokler, lever og ånder for stedet, siger han.

Morten Thorning har sidste arbejdsdag på torsdag i næste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Midtbyen: Behøver det være så grimt?

Annonce