Annonce
Kultur

Deluca Film efter "uheldig udmelding": - Vi bruger ikke gratis arbejdskraft

Ordlyden i Facebook-opslaget var noget uheldig, da man leder efter en praktikant og ikke gratis arbejdskraft. Opslaget er derfor taget ned. Kilde: Facebook, "Vores Viborg"
Der var stor undren og et par udråbstegn, da filmselskabet bag Julemandens Datter 2 søgte ulønnet arbejdskraft i en Facebook-gruppe. Opslaget var uheldigt formuleret, forklarer direktøren.
Annonce

Viborg: "Vi bruger ikke gratis arbejdskraft."

Så klar er meldingen fra Morten Rasmussen, der er direktør i Deluca Film.

Citatet kommer i kølvandet på et Facebook-opslag, der blev slået op onsdag den 13. november. En produktionsassistent på filmen Julemandens Datter 2, der fra næste uge og frem til 17. december bliver filmet i Viborg, søgte en "regi-runner/assistent".

Der var ifølge opslaget - der nu er taget ned - tale om fuldtidsarbejde i fem uger, men “desværre kan vi ikke tilbyde løn”, stod der. Og det fik flere i kommentarsporet til at undre sig.

Morten Rasmussen forklarer, at man i filmselskabet har en håndfuld praktikanter. De får ikke løn for deres arbejde, men i stedet får de muligheden for at lære i branchen som et led i deres uddannelse i for eksempel medievidenskab.

- Det, der er sket, er, at en praktikant havde sidste arbejdsdag i dag. Produktionsassistenten lavede så et opslag, men det var uheldigt formuleret. Vi leder efter en ny praktikant, der er under uddannelse, slår han fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce