Annonce
Viborg

Demokrati er åben samtale

Annonce

Læserbrev: ”Med dagens briller kan det lyde helt grotesk, men på mange måder omfavnede demokratiet sine fjender til deres destruktion. Man kunne opleve hårdnakkede liberalister forsvare venstrefløjsaktivisternes demokratiske ret til at komme til orde.

Og hvad er det så, vi oplever lige nu i Danmark?

I mine øjne en helt ny form for diktatur, som sniger sig ind overalt. Frygten for at blive udskammet og udstillet som samfundsfjende lukker munden på folk.”

Sådan skriver Lars Norup i leder i lørdagens avis. Og jeg er helt enig!


Denne samvittighedsløse teknokratisering er den største udfordring.


Alt for mange moderne politikere og valgte repræsentanter er gennemsigtige. Man kan ikke se noget bag masken af retskaffenhed og opstyltet teknokratsprog. Den personlige lidenskab, de brændende præferencer lader man blive hjemme i privatsfæren – alt, hvad vi kan se, er en magtteknolog.

Administrationen og ideologien har elimineret samvittigheden og alle, både de herskende og de beherskede – forvandles til statistiske grupper som ”vælgere”, ”forbrugere”, ”patienter” osv.

Formålstjenligheden bliver politikkens eneste både metode og mål.

Denne samvittighedsløse teknokratisering er den største udfordring. Den almenmenneskelige erfaring af godt og ondt må genindsættes som fundament for, hvad vi vil med vores samfund. Moralen må sættes over politikken og ansvarligheden over formålet.

Og det kan kun ske, når vi vælger repræsentanter, som i samtaler med os vælgere tør forholde sig til mål og formål og ikke er bange for at ofre noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Bjerringbro

Læge smittet med coronavirus - lægehus kører på nødberedskab

Sport For abonnenter

Viborg FF-anfører glad for ekstra præstationspres - nu er der ingen undskyldninger

Annonce