Annonce
Rundt om Viborg

Demonstrations-arrangør: Vi går ikke efter mink-chaufførerne

Forleden demonstrerede en flok lokale borgere mod minknedgravningen i Kølvrå. I den forbindelse blev der taget billeder, hvis offentliggørelse har skabt debat. Arkivfoto: Ole Bjærge
Annonce

Kølvrå: - Vi er jo ikke ude efter at genere eller udstille hverken chaufførerne elle deres vognmænd.

Det siger Steffen Venø, der forleden arrangerede en demonstration mod minknedgravningerne ved Kølvrå.

I forbindelse med demonstrationen tog han billeder af en lastbil, der var på vej ind på nedgravnings-området med døde mink. Billedet, hvor man kunne se døde mink, som var tæt på at falde af vognladet - og tydeligt se, hvilket vognmandsfirma, der var tale om - lagde han efterfølgende på Facebook.

Steffen Venø, Kølvrå, der indkaldte til demonstration mod minknedgravningen, understreger, at det ikke var for at genere eller udstille vognmænd eller chauffører, der kører med de døde mink. Arkivfoto: Ole Bjærge

Det affødte reaktioner fra flere chauffører, der kører mink til nedgravningspladsen. De mente, at opslaget var både urimeligt og ulovligt. Det sidste er dog næppe tilfældet, eftersom billedet blev taget ude fra den offentlige vej.

Men alligevel valgte Steffen Venø altså at fjerne opslaget for at vise, at modstanden mod nedgravning af mink ved Kølvrå ikke handler om dem, der udfører arbejdet. Men om at det i det hele taget foregår. Demonstranterne og beboere i Kølvrå er blandt andet bange for, at forrådnelsen af de millioner af døde mink kan skade drikkevandet i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce