Annonce
Erhverv

Den første mand i direktørstolen

Naturvidenskabernes Hus fejrede mandag sit 10-års jubilæum. Samtidig bød man også ny direktør, Anders Dahlstrup velkommen. Foto: Morten Pedersen
Anders Dahlstrup blev også budt officielt velkommen, da Naturvidenskabernes Hus fejrede sin jubilæumsdag mandag.
Annonce

Bjerringbro: De mange mennesker, der var stimlet sammen i Naturvidenskabernes runde Hus mandag eftermiddag kunne, udover at fejre institutionens 10 års dag, også hilse på Anders Dahlstrup, der siden 1. oktober har bestredet posten som ny direktør - for øvrigt den første mandlige af slagsen.

Han kommer fra stillingen som direktør på Energimuseet, og hvis man skal tro formand for Naturvidenskabernes Hus, Harald Mikkelsen, er der nogle store sko, der skal udfyldes.

Det afskrækker dog ikke Anders Dahlstrup, der som en anden væddeløbshest står og skraber i jorden af bare iver for at komme i gang.

- Jeg har haft travlt her den første måned med at forstå, hvordan min nye arbejdsplads hænger sammen, og hvordan det kan være, at selvom vi er 25 ansatte, så er de måske kun syv i huset på en almindelig dag, siger Anders Dahlstrup med et smil og hentyder til, at Naturvidenskabernes Hus opererer på et nationalt plan, og at derfor er folkene ofte også spredt for alle vinde.

Men det er netop også nogle af de værdier, han sætter højt.

- Jeg har oprindeligt læst statskundskab og brænder netop for at arbejde med nationale projekter, der også har en politisk vinkel - og det er også den del, jeg gerne vil udvikle endnu mere, siger han, der ser det nye job som en udfordring.

Det er de mange spændende projekter samt visionen om, at Naturvidenskabernes Hus skal få mange flere unge til at vælge en uddannelse inden for IT, teknologi, naturvidenskab og håndværk til gavn for erhvervslivet, samfundet og en bæredygtig fremtid, der er vigtig for Anders Dahlstrup.

- Det er fantastisk at have et job, der er så meget større end en selv - og få muligheden for at løse opgaven eksempelvis gennem samarbejde mellem det offentlige og det private. Det er en udfordring, og det passer godt til mig, siger Anders Dahlstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce