Annonce
Viborg

Den hårfine balance mellem respekt og hysteri

Redaktionschef Kristian Wesenberg Andersen.
Annonce

Åh nej, ikke nu igen...

Udtrykket i min kollegas ansigt var ikke til at tage fejl af, da det i går eftermiddags gik op for hende, at der var indkaldt til corona-pressemøde.

Den slags pressemøder har hidtil budt på enten skidt nyt i form af galopperende virus og yderligere restriktioner - eller godt nyt i form af faldende smittetryk og genåbning af vores samfund.  Ingen var dog i tvivl om, at der i går var tale om et pressemøde som reaktion på det stigende kontakttal, altså smittetrykket.

Faglig direktør i Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, kunne  på pressemødet fortælle, at kontakttallet nu er 1,4 - altså at hver corona-smittet person i gennemsnit videregiver smitten til 1,4 personer.

Gårsdagens pressemøde gav, synes jeg, indtryk af en regering, som har lyttet til befolkningens og oppositionens kritik af den efter manges mening alt for langsomme genåbning af samfundet på et tidspunkt, hvor smittetrykket var tæt på ikke-eksisterende.

I stedet for at lukke hele samfundet igen vælger man nu klogeligt at have is i maven og "kun" indføre særlige restriktioner i de byer, hvor virussen blusser op.

Der er en hårfin balance mellem respekt og hysteri, og med dette tiltag indføres der ikke en kollektiv "straf" til alle danskere. I stedet sættes der ind i de geografiske områder, hvor virus lige nu trives lidt for godt. Viser tiltagene sig ikke at være nok, så er situationen naturligvis en anden.

Det er nu op til borgerne i de berørte områder - blandt andet Aarhus og Silkeborg - at tage sig sammen og vise samfundssind, så smitten ikke spreder sig yderligere og kommer ud af kontrol. Derfor bliver jeg også harm, når jeg i Jyllands-Posten kan læse et debatindlæg fra en skribent, som slår fast, at han nægter at bære mundbind.

Han bakkes i øvrigt op af flere andre i kommentarfeltet under indlægget, hvor en blandt andet skriver: "Kun tåber bærer mundbind! Ser forfærdeligt ud i et vestligt samfund!".

Undskyld mig, men det var da en gennemført dum kommentar!

Det kan godt være, at det ser forfærdeligt ud at bære mundbind, men nu er ikke tiden til forfængelighed, stolthed og arrogance, som dette efter min tolkning også er udtryk for.

Det er naivt at forestille sig, at corona-virus slipper vores samfund, før der er en vaccine i løbet af 2021. Det kommer ikke til at ske. Indtil da må vi vise samfundssind ved at minde hinanden om at holde afstand, spritte/vaske hænder og bære mundbind, hvis det er det, der skal til.

På den måde kan vi forhåbentlig holde virussen i skak, uden at vi igen skal ud i en helt igennem uoverskuelig nedlukning af vores samfund.


Det er naivt at forestille sig, at corona-virus slipper vores samfund, før der er en vaccine i løbet af 2021. Det kommer ikke til at ske

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Annonce