Annonce
Viborg

Den internationale høredag markeres flere steder i Viborg

Foto: Morten Stricker
Der er verden over fokus på høretab, når Den Internationale Høredag finder sted den 3. marts. Gratis høretjek eller en snak med Høreforeningen kan hjælpe med at klargøre, om du er i farezonen for nedsat hørelse.

Viborg: Hvert år markeres den Internationale Høredag, World Hearing Day, verden over i samarbejde med WHO, og årets tema er, at man ikke skal lade sig hæmme af et høretab. Rundt i Viborg er der på høredagen den 3. marts flere arrangementer, der skal sætte fokus på høreproblemerne.

Det vurderes nemlig, at hver sjette dansker i større eller mindre grad lider af høretab, og af dem får 83 procent ikke gjort noget ved det. Det svarer til, at godt og vel 12.500 viborgensere dagligt lever med høretab, hvilket uden behandling kan have negative konsekvenser for både helbredet, karrieren og den sociale sundhed. I gennemsnit tager det fire år, fra danskerne oplever høretab, til de gør noget ved det.

Hos hørecenteret Audika i Gravene vil der på Den Internationale Høredag være mulighed for at få en gratis og uforpligtende høretest uden tidsbestliling. Det foregår fra klokken 9-16. - Vi har brug for at afmystificere høretab og i stedet få en åben snak om mulighederne. Vejen til bedre hørelse er nemlig lettere, end de fleste går og tror. Derfor opfordrer vi til at få lavet en gratis høretest – det tager ikke mange minutter og er en rigtig god investering for dig selv eller et familiemedlem, siger Hans Henrik Davidsen, der er regional salgschef hos Audika.

Høreforeningen Viborg ser også den 3. marts som en vigtig dato for at få spredt budskabet om høresagen. En gruppe fra foreningens lokalafdeling vil derfor stå klar til at tale med interesserede i Sct. Mathias Centret på selve dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Hospitalsledelsen kommenterer på 'stormvejr' i nyhedsbrev til medarbejderne

Annonce