Annonce
Rundt om Viborg

Den lille biograf er rustet til at klare corona-udfordringerne

En solid økonomi gør, at Karup Bio nok skal klare sig gennem corona-krisen. Her ses biografens formand Frank Johansen i forbindelse med, at biografen installerede et nyt og avanceret Dolby Atmos-lydanlæg. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Karup Bio fik et overskud før skat på cirka 80.000 kroner i 2019 og har en solid egenkapital, så den skal nok klare det forventede underskud i 2020 som følge af corona-krisen.
Annonce

Karup: Den lille Karup Bio, der er et anpartsselskab drevet af frivillige, har en solid økonomi. Det kan blandt andet aflæses i regnskabet for 2019, hvor overskuddet før skat i forhold til året før steg fra 67.425 kr. til 80.622 kroner. Samtidig steg egenkapitalen til knap 500.000 kroner.

Det er også godt at være rustet med penge på kistebunden, for selv om biografen er åben igen efter corona-nedlukningen - aktuelt er der dog ferielukket til uge 31 - så kommer corona-krisen til at sætte sit præg på hele 2020.

Biografens formand Frank Johansen forudser, at 2020 vil ende med et underskud på 125.000 kroner. Det er nemlig ikke kun nedluknings-perioden, der er coronapræget. Formentlig i hele 2020 lider biografbranchen under, at filmselskaberne holder de store premierer tilbage, ind til det meste af markedet er åben igen.

- Lige i disse dage kan vi for eksempel se, at ubådsfilmen Greyhound med Tom Hanks får premiere på Apple+. Den skulle have været ude som en stor biograffilm nu, men det kommer den altså ikke. Det er synd, for sådan en film skal man da se på det store lærred. Det ærgrer mig grænseløst, at mange af de gode, store film bliver solgt på den måde, siger Frank Johansen.


Vi afskriver temmelig hårdt på vores udstyr og har penge på kistebunden, så vi skal nok klare det, men vi lider altså under, at vi mangler filmene.

Frank Johansen, biograf-formand


Karup Bio har endnu ikke afklaret, om man kan og vil søge om hjælp fra corona-hjælpepakken. Under alle omstændigheder bliver det ikke et stort beløb, som biografen kan få i corona-hjælp, så man skal have afklaret, om det er besværet værd.

Annonce

Vi mangler filmene

- Vi afskriver temmelig hårdt på vores udstyr og har penge på kistebunden, så vi skal nok klare det, men vi lider altså under, at vi mangler filmene, så det er muligt, at vi skærer ned på antallet af forestillinger. Det handler også om, at vi skal spare på det frivillige personales energi, når der ikke kommer så mange i biografen, siger Frank Johansen.

Han har dog forventninger om, at biografen får pæne besøgstal fra august, når de sidste tre af Filmklub Danmarks film skal vises. Fra september begynder en ny filmklub-sæson, men derfra afhænger meget af, om de store film sendes på markedet. Man venter på premieren på den nye James Bond-film, men det er uafklaret, om den bliver udsat.

Annonce

Styr på smitterisiko

- Men man kan trygt komme i biografen. Vi har helt styr på adgangsforhold og afspritning og rutinerne før og efter forestillingerne, og folk har været flinke til at rette sig efter reglerne, ligesom vi har en vagt, der sørger for, at der ikke er for mange mennesker i foyeren på en gang, siger Frank Johansen.

I 2019 solgte Karup Bio 9500 billetter mod 10.044 året før. I 2017 var billetsalget på 8828.

- Vi skal helst ligge omkring 10.000 billetter om året, men tallet påvirkes fra år til år meget af, hvornår de mest populære film har premiere, siger Frank Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Bach Gruppen anmelder tidligere ansatte til politiet: - Det er svært at sætte ord på, hvor rystede vi er

Annonce