Annonce
Viborg

Den nye Fischers Plads vil stå klar med udgangen af oktober

Når Fischers Plads står færdig til efteråret, vil der kunne parkere flere biler end før nedrivningen af det øvre dæk.
Annonce

Viborg: Det har været - og er - træls, at en del af Fischers Plads er revet ned, men nu er der i den grad lys forude. Den nye, forbedrede p-plads er netop blevet sendt i udbud, og senest med udgangen af oktober skulle den efter planen stå færdig.

Dermed vil der på Fischers Plads kunne parkeres cirka 550 biler, og det er faktisk cirka 25 flere, end der kunne før, en del af pladsen måtte rives ned.

- Oven i det kommer den nye plads til at leve op til handicapreglerne, der kommer arealer primært for fodgængere, så det er mere trygt og behageligt at gå fra bilen til centret og gågaderne, og p-pladserne bliver lidt bredere, fortæller civilingeniør Britt Bak Odgaard fra Viborg Kommune.

En af grundene til, at man kan få flere og bredere p-pladser ind på Fischers Plads, er, at p-huset nu bliver med forskudte dæk, så den gamle rampe kan fjernes.

Parkeringshuset får også en helt ny facade ud mod Fischers Plads, så selve p-huset farvemæssigt kommer til at spille bedre sammen med Sct. Mathias Centret.

Annonce

Alternativ parkering

Som allerede skrevet er projektet nu sendt i udbud, og interesserede entreprenører har så frem til 10. februar til at komme med et bud. Derefter vil der meget hurtigt blive udpeget en vinder - det bliver det billigste, og så kan byggeriet gå i gang.

- Der vil naturligvis i byggeperioden blive perioder, hvor en stor del af Fischers Plads er spærret af, og der må man så finde alternativ parkering. Det kan blandt andet være ovenpå det tidligere streetfood og på Preislers Plads, hvor kommunen har lejet pladser, fortæller Britt Bak Odgaard.

Det nye p-hus er for øvrigt tegnet og projekteret af de lokale fimaer Erik Arkitekter og Viborg Ingeniørerne, og det samlede projekt kommer til at stå i cirka 30 millioner kroner.

P-huset får ny facade og plads til flere biler. Illustration. Erik Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce