Annonce
Kultur

Den nye formand ved ifølge eget udsagn 'ikke noget om kunst'

Specialkonsulenten Rikke Kirkensgaard har siden 1. februar været den nye formand for regionens kunstforening. Foto: Morten Pedersen
Regionens kunstforening har fået ny formand i specialkonsulenten Rikke Kirkensgaard, der ikke selv mener, hun ved noget om kunst. Men hun ved til gengæld, hvad hun kan lide, og hvad hun ikke kan lide, understreger hun.

Viborg: Et kæmpe ønske om at blive formand for en kunstforening var det egentlig ikke. Men da den mangeårige formand valgte at stoppe i slutningen af januar, pegede resten af bestyrelsen på Rikke Kirkensgaard som den nye formand for regionens kunstforening.

- Og jeg har så svært ved at sige nej, siger Rikke Kirkensgaard, der arbejder som specialkonsulent i regionssekretariatet, og griner.

For selvom hun er engageret i kunstforeningens arbejde i regionshuset på Skottenborg, hvor foreningen sørger for at udskifte kunsten flere gange om året, så har den 45-årige viborgenser haft rigeligt at se til under corona-nedlukningen. Hun arbejder nemlig med de tværgående it-systemer, der sørger for, at virtuelle møder og hjemmearbejde er muligt.

- Ja, jeg blev bestemt ikke formand for kunstforeningen, fordi jeg ikke havde andet at give mig til, siger hun og slår endnu en latter op.

- Jeg har faktisk ingen baggrund inden for noget med kunst. Og jeg ved ikke noget om kunst som sådan. Men jeg ved, hvad jeg kan lide, og hvad jeg ikke kan lide. Jeg er egentlig bare med i kunstforeningen, fordi jeg synes, det er sjovt, fortæller Rikke Kirkensgaard.


Jeg har faktisk ingen baggrund inden for noget med kunst. Og jeg ved ikke noget om kunst som sådan. Men jeg ved, hvad jeg kan lide, og hvad jeg ikke kan lide.

Rikke Kirkensgaard, formand for regionens kunstforening


Annonce

Meget uformel forening

Den tidligere formand Anders Kristensen havde siddet i spidsen for foreningen, siden den blev stiftet i 2008. Nu var det dog tid til at give stafetten videre, og det skete efter den i år virtuelle generalforsamling i slutningen af januar.

Rikke Kirkensgaard er stadig ved at finde ud af, hvad hendes rolle som formand helt præcist går ud på. Ansvaret er dog ikke så stort et åg at bære, fortæller hun.

- Vi er jo en meget uformel kunstforening, hvor der er plads til hygge og en sjov tone, så det er ikke sådan, at jeg skal styre det hele. Jeg har en meget aktiv bestyrelse, så jeg er sikker på, at det nok skal gå godt. Indtil videre er jeg da glad for at have været formand her den første måned, fortæller specialkonsulenten, der har arbejdet i regionshuset siden 2013.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

VFF-træner har respekt for toprival - men tager til Silkeborg for at udbygge forspringet

Annonce