Annonce
Viborg

Den nye mand i spidsen for genbrugsstationerne vil have en løsning

Torsten Nielsen vil lægge pres på Kommunernes Landsforening, så genbrugsstationerne kan blive åbnet. Arkivfoto: Morten Pedersen
Torsten Nielsen (K) mener, at Viborg Kommune bør presse på for at finde en måde, så man kan åbne genbrugsstationerne.

Viborg: Torsten Nielsen (K) blev torsdag indsat som ny formand for klima- og miljøudvalget. En post, han varetager, mens partifællen Stine Damborg Hust har travlt med sin nyfødte dreng og en barselsorlov i et lukket land.

Netop det tema, altså det lukkede land, var oppe at vende, da udvalget mødtes online.

- Jeg havde et spørgsmål med til Revas om, hvorfor genbrugsstationerne er lukket. Svaret var det samme som borgmesterens: At det er besluttet af KL (Kommunernes Landsforening, red.). Det er bare ikke ensbetydende med, at det er den rigtige beslutning, mener Torsten Nielsen.

- Derfor har klima- og miljøudvalget den indstilling, at man skal arbejde på at få Revas åbnet hurtigst muligt - men selvfølgelig skal vi tage hensyn til, både hvad KL udtaler, men endnu vigtigere også tage hensyn til borgernes og medarbejdernes sikkerhed. Hvordan, man får det til at gå op, ved jeg ikke - men det må være muligt, siger den tidligere borgmester.

Det er vel ikke muligt både at respektere KL, som siger, at der skal være lukket, og så borgerne, som siger, at der skal være åbent?

- Nej ... Men borgerne skal selvfølgelig have mulighed for at komme af med deres haveaffald. Hvis ikke, det af en eller anden årsag kan lade sig gøre, så er det dog heller ikke verdens undergang, det ved vi godt, men det må altså være muligt at finde en løsning, så man i en eller anden udstrækning kan komme af med sit haveaffald og lignende, siger Torsten Nielsen.

Tænker du på at åbne den op og indsætte et vagtværn eller sådan noget

- Vi ved godt, at hvis bare vi åbner den fra i dag klokken 12, så går folk helt i selvsving, men det vil de, uanset hvilken dag den åbner. Alle vil gerne af med deres haveaffald. Så man må i hvert fald bevæbne sig med tålmodighed, hvis man kører derud, og så må der stå nogen og lukke et begrænset antal folk ind ad gangen.

Annonce

Frygteligt ærgerligt

Hvor hårdt står du på det her? Opfordrer du bare til, at man finder en løsning, eller overvejer du det rene anarki og selv klippe låsen over, uanset hvad KL siger?

- Nej, jeg er nok lidt mere blød i knæene efter den seneste udmelding fra statsministeren, og siger hun nu, at vi kun må være to og to sammen, så bliver det næsten umuligt, og så vil jeg være træt af, at vi har lavet et eller andet. Åbnes der i to dage for at lukke igen, så giver det ikke mening, siger Torsten Nielsen.

Han påpeger, at det vil være "frygteligt ærgerligt" hvis smittetallet begynder at stige efter de seneste uger, fordi man begynder at åbne mere op.

- Men hvis man igen må være mere end 10 sammen efter påske, så må vi i Viborg altså gå forrest.

Hvordan?

- Ved at finde en løsning. Måske man må indstille sig på, at det tager lang tid at komme på Revas, og at det giver kø, men så må man leve med det. Man kan lige så godt vente i sin bil som alle mulige andre steder. Og de regler, der bliver sat op, de skal selvfølgelig overholdes. Ellers må det få konsekvenser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder: Skattelettelser ser ikke pæne ud, når vi, der laver socialt arbejde på bunden, skal til at reducere

Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce