Annonce
Viborg

Den nye skøjtebane på Borgvold - ros og kritik

Skøjtebanen på Borgvold får masser af ros, men også kritik af anmelderen. Foto: Morten Pedersen

Anmeldelse: Mit navn er Oscar, og jeg går i 3.W på Viborg Katedralskole.

Jeg har i rigtig mange år brugt den skøjtebane, som hvert år bliver opstillet i Viborg, både i byen (2015) og på Borgvold (alle andre år).

I år vil jeg gerne rose dem, der har stået for skøjtebanen i år, fordi der er en lang række forbedringer sammenlignet med de foregående år. Banen er nemlig markant bedre, fordi den er helt flad uden buler eller vandhuller.

Sidste år var banen så ujævn, at man bare begyndte at glide på skøjterne, selvom man stod helt stille.

Banen i år har fået et dedikeret udlejningshus til skøjterne, som både er meget sødt og et fint plus i forhold til sidste år, hvor man brugte siden af kiosken mod skøjtebanen til udlejning, som var meget mindre.

Det nye udlejningshus giver også mulighed for en ekstra indgang til skøjtebanen, hvor man ikke behøver at hoppe over gærdet som omgrænser banen.

Dog mangler der stadig en del ting for at gøre Borgvold skøjtebane til noget helt særligt. Der mangler først og fremmest lys på Borgvold, fordi der er absolut mørke i hele parken undtagen skøjtebanen, hvilket kan gøre det svært at se, hvor man træder, når man er på vej gennem parken til skøjtebanen.

Det eneste lys, der er på Borgvold, er nemlig fra skøjtebanen, som har rettet det meste af lyset ned mod selve banen. Der burde komme noget hyggeligt julelys rundt omkring i parken, så man kan færdes uden at træde i mudder og vandpytter.

Der er desuden ingen borde ved skøjtebanen ved siden af kiosken. Det er en skam. Når man har købt varm kakao og belgiske vafler i kiosken, så burde der være nogle borde, man kan stå/sidde og spise ved, samtidig med at man nyder synet af den smukke skøjtebane.

Af mindre ting, der bør ordnes, kan nævnes, at der mangler måtter af gummi ved skøjtebanens indgang nærmest kiosken, fordi der ofte bliver meget mudret der.

Som jeg tidligere skrev, så er skøjtebanen i år meget god. Nok en af de bedste i 10 år, selvom rammerne rundt om isen er de samme.

Derfor vil det være en god ide i år at investere i et par skøjter, da banen er super god at skøjte på, og det er gratis at skøjte på den, så længe man ikke lejer skøjter i kiosken. Skøjteleje koster 40 kroner for voksne og 30 kroner for børn.

Skøjtebanen er hyggelig nok at skøjte på, men jeg føler, man kunne lave meget mere med den. Hvorfor er der ingen hockeyturneringer på banen? Bare opstil nogle mål og udlån et par stave, og så har man en hockeyturnering, hvilket er noget som jeg og mine venner virkelig ønsker kunne blive en realitet.

Det behøver bare være på 2-3 tidspunkter om ugen, så andre også kan benytte banen.

Alt i alt er banen fantastisk, men der er plads til forbedringer. Hvis man ønsker at prøve skøjteløb, så er i år en god mulighed.

Skøjtebanen åbnede sidste fredag for sæsonen 2018/2019.
Det er primært forholdene uden for selve isen, der kan forbedres, mener Oscar Larsen.
Oscar Larsen anmelder skøjtebanen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce