Annonce
Viborg

Den nye sports-dille har ramt Viborg

Padel minder om tennis, men banerne er mindre, og bolden må gerne ramme væggene. Foto: Søren Gylling
En tidligere lagerbygning for Vestas er omdannet til et mekka for verdens hurtigst voksende sportsgren padel.
Annonce

Viborg: For enden af Livøvej ligger nogle store, grimme fabriksbygninger, som tidligere blandt andet har fungeret som lager for Vestas. Nu har den ene af dem været gennem en omfattende renovering – og fra i lørdags har det været muligt at dyrke verdens hastigst voksende sport i lokalerne.

Det handler om sporten padel – som tidligere gik under navnet padel tennis. Spillet minder mest af alt om en blanding mellem tennis og squash. Det spilles indendørs på en bane på 10 gange 20 meter i en rammekonstruktion af glas og trådnet. Man er to på hver side af nettet – og spillet er både socialt og lynhurtigt at lære.


Det var svært at finde nogle lokaler, der var egnede. Der skal være højt til loftet. Men det lykkedes os at finde lokalerne her, og nu er vi bare glade for at være i gang

Michael Hansen


Reglerne minder meget om tennis. Men banerne er kun halvt så store, og man bruger blødere bolde og spiller med et bat uden strenge. Bolden må gerne ramme væggene – og det er sjovt!

Annonce

Moderne sportscenter

De fire viborgensere Carsten Veje, Michael Hansen, Morten Halskov og Bent Kærsgaard er gået sammen om at indrette et topmoderne sportscenter på adressen Livøvej 28.

- Egentlig var vi to forskellige hold, som arbejdede på at få padelsporten til Viborg. Men vi blev hurtigt enige om at slå os sammen. Det har været hårdt arbejde, men nu står centret klar, og der er allerede booket en del baner, fortæller en af initiativtagerne, Michael Hansen, som til daglig arbejder som spilleragent og har en fortid som sportschef i Viborg HK.

- Det var svært at finde nogle lokaler, der var egnede. Der skal være højt til loftet. Men det lykkedes os at finde lokalerne her, og nu er vi bare glade for at være i gang. Vi havde officiel åbning fredag, hvor Ulrik Wilbek kom og holdt en tale – og vi har faktisk mødt meget velvilje fra kommunens side, fortæller han.

De fire initiativtagere har hver især smidt en del penge i foretagendet. Pengene er brugt på at indrette stedet med seks baner, omklædningsfaciliteter og ikke mindst et it-system, som gør, at hele sportscentret stort set fungerer fuldautomatisk.

Annonce

For sjov

Hvis man har lyst til at prøve kræfter med den nye sport, skal man finde tre andre, der også har mod på det - og så booker man en bane via padelclub.dk.

Priserne varierer fra 40 til 60 kroner pr. deltager for en time. Når man har betalt, får man en 6-cifret kode – og så kan man lukke sig selv ind. Der er omklædningsfaciliteter - og de bat, man skal spille med, hører med i lejen.

Carsten Veje, som til daglig arbejder for Boligselskabet Sct. Jørgen, er en af de fire initiativtagere i Viborg:

- Nu venter vi bare på, at det begynder at regne og blæse igen, så folk får lyst til at komme herind og prøve at spille padel, siger han.

- Vi har først og fremmest startet det her for sjov. Skulle det gå hen og blive en god forretning, så vi kommer til at tjene penge, skal de bruges til idræt for børn og unge, siger han.

Annonce

Populært i Spanien

Selve spillet blev opfundet af en mexicaner i slutningen af 1960’erne og har bredt sig til store dele af verden siden da. I dag har spillet overhalet håndbold som den mest populære sport efter fodbold i det sportstossede land Spanien.

Det er den tidligere landsholdspiller i håndbold, Lars Krogh Jeppesen, som selv har en fortid i netop spansk håndbold i klubben Barcelona, der sammen med nogle venner har introduceret sporten i Danmark, hvor de lancerede Padelclub i Kolding.

Efter spillet kan man tage sig en kop kaffe eller lignende, fortæller Carsten Veje og Michael Hansen. Foto: Flemming Sørensen

Faciliteterne i Viborg er indrettet i et samarbejde med Lars Krogh Jeppesens Padelclub, som også er en del af ejerkredsen. Padelclub vokser hurtigt og har nu også afdelinger i Haderslev og Randers foruden i Viborg.

Michael Hansen og Carsten Veje bebuder, at det er planen at afvikle en række introduktionsaftener på Livøvej, hvor det bliver muligt at komme og se og prøve de nye baner.

I øvrigt har DGI for nylig introduceret en padel-instruktør-uddannelse. Den har de fire viborgensere planer om at gennemføre snarest muligt.

Der er seks baner i Padelclub Viborg. Lokale sponsorer har lagt navn til hver sin bane, Foto: Flemming Sørensen
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Caféansat blev stukket med køkkenkniv i halsen - men er nu uden for livsfare

Viborg

LOF sætter morgensangen i system

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK: - Specielt at være den ældste på holdet

Annonce