Annonce
Bjerringbro

Den rigtige løsning for Kjællinghølbroen tager sin tid

Broen er blevet understøttet flere steder efter skaden blev opdaget, og det forventes at den kan tages i brug i løbet af ugen. Arkivfoto.

Det er fortsat ikke muligt at krydse Gudenåen over Kjællinghølbroen, og en permanent løsning skal broens brugere nok ikke forvente at se foreløbig.

Det er fortsat ikke muligt at krydse Gudenåen over Kjællinghølbroen, og en permanent løsning skal broens brugere nok ikke forvente at se foreløbig.
Annonce
»Vi er i en proces og dermed i løbende dialog med firmaet bag broen og den bygherrerådgiver, vi havde på projektet under etableringen af broen. Vi skal sikre os, at det her ikke sker igen, og derfor har det en vis tidshorisont, før løsningen er fundet, og broen endelig kan reetableres med en permanent løsning,« siger Carsten Funch Madsen fra Viborg Kommune.
Han tør ikke spå om den omtalte tidshorisont.
»Det skal gøres ordentligt, for vi har ingen interesse i, at en skade, lignende den broen har nu, gentager sig med års mellemrum. Det er netop dét, den her proces handler om at sikre, og det kan tage noget tid,« siger han.
Firmaet bag brobyggeriet, Wood-ways, har udarbejdet en handlingsplan for genetablering og sikring af broen for fremtiden, og den plan er i øjeblikket hos Viborg Kommunes rådgivere.
»Der er foreslået en udbedring af samlingen - altså en reparation af det sted på broen hvor bjælken er knækket. Vi skal sikre os, at den løsning holder, så nu skal vi i første omgang foretage en vurdering af udspillet fra Wood-ways, før jeg kan sige så meget om den konkrete løsningsmodel,« siger Carsten Funch Madsen.
Broen er blevet understøttet af flere omgange den seneste uge, og det forventes, at den bliver vurderet farbar og dermed åbnet i løbet af denne uge.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce