Annonce
Viborg

Denne gang skal det gøres bedre: Imens må flere løfte ansvaret på lederløs skole

Pia Søndergaard har en uge tilbage som leder af STU, Arkivfoto: Morten Pedersen
Flere medarbejdere er blevet bedt om at løse nogle af de opgaver, den snart forhenværende skoleleder tog sig af.
Annonce

Viborg: De må rykke sammen i skolebussen.

En tyndslidt kliché, nuvel, men også en sandhed - og i øvrigt noget, de er vant til at gøre på STU, den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse på Klostermarken.

Om en uges tid siger Pia Søndergård "farvel" uden at sige "på gensyn". Hun har som tidligere fortalt opsagt sin stilling som skoleleder efter halvandet år på posten.

STU er organiseret under kommunens Jobigen, og her fortæller Janni Retoft, der er daglig leder, at hun kommer til at overtage personaleledelsen, mens kontorstolen på chefkontoret står tom.

- Derudover har vi lavet en plan, hvor forskellige medarbejdere får ansvar for nogle af opgaverne, eksempelvis visitering og opdatering af hjemmesiden. Noget af alt det, Pia havde fat i, oplyser Janni Retoft.

For at kompensere er der ansat nogle vikarer, så de i forvejen hårdtprøvede medarbejdere ikke skal løbe meget stærkere, end de er vant til i den tid, skolen står uden boss.

Annonce

Bedre end sidst

Sideløbende har Jobigen sat en rekrutteringsproces i gang. Ikke bare for at finde en ny skoleleder - men for at finde den rigtige skoleleder.

Både medarbejdere og bestyrelse interviewes for at finde den rette profil, ligesom en HR-konsulent skal med i forløbet, der gerne skal kulminere med en god og stabil skoleleder.

- Men jeg kan godt blive bange for, at vi først kan have ansat en per 1. februar. Det er en lang proces, og vi vil gerne sikre, at vi gør det bedre den her gang, siger Janni Retoft og tilføjer hurtigt:

- Pia gjorde det godt, og vi var glade for hende, men vi kunne godt tænke os én, der var der i bare fem år, siger Janni Retoft.

En længesiddende leder har skolen ikke haft, siden Poul-Erik Foldbjerg i 2014 gik på pension efter fire år i front for den skole, han selv havde været med til at opbygge. Siden da har der været fem forskellige ledere. Den syvende bliver dermed en permanent en, idet der altså ikke konstitueres en i stillingen.


Det er en lang proces, og vi vil gerne sikre, at vi gør det bedre den her gang

Janni Retoft, daglig leder hos Jobigen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce