Annonce
Viborg FF

- Der bliver brug for fodboldens fællesskab

En gang tog man det for givet, at der altid var en ny kamp med Viborg FF på Energi Viborg Arena. Lige nu må mange mennesker undvære fodboldens fællesskab, og ingen ved, hvornår man igen må samles på stadion. Arkivfoto: Morten Dueholm
Selv om spillerne er sendt hjem, så arbejder bestyrelse og en ledelses-trio hårdt på at få Viborg FF helskindet gennem en presset periode. En planlagt kapitaludvidelse er sat på pause, og Viborg FF skal agere på et eftermarked, hvor mange af de nuværende partnere sandsynligvis vil være ramt på økonomien.
Annonce

Viborg: - Det her er en meget speciel situation. For søren hvor jeg allerede savner hverdagen. Det er nu, at man sætter ekstra stor pris på det fantastiske samvær, der normalt er på stadion og omkring klubben.

Viborg FF's bestyrelsesformand Kim Nielsen arbejder i disse corona-dage fra sit sommerhus. Herfra sparrer han dagligt med Viborg FF's ledelse om den nuværende situation, hvor fodbold-Danmark er lukket ned, og Viborg FF har sendt alle ansatte hjem - på nær nogle få nøglemedarbejdere, som stadig knokler løs i den lokale fodboldklub.

- Vi arbejder på tre områder: Hvordan ser situationen ud her og nu, hvordan vil eftermarkedet være på den finansielle del, og hvordan vil fodboldverdenen se ud bagefter?

- Vi arbejder drønhårdt på at minimere skaderne, og vi vil komme stærkt tilbage. Vi har taget mange ting for givet, som ikke er der lige nu, og jeg tror, at der vil komme et boost, når det her er overstået. Der bliver brug for det fællesskab, som fodbolden giver rigtig mange mennesker, sagde Kim Nielsen mandag formiddag.

Vi har sat gang i kapitaludvidelsen, men det her ændrer situationen totalt. Det er naturligt, at flere af vores partnere vil se på kernen i deres egen virksomhed først, og det skal vi kunne forstå. Vi skal opføre os ordentligt.

Kim Nielsen, bestyrelsesformand i Viborg FF

Annonce

Sin egen lille virksomhed

Her og nu er situationen sådan, at Viborg FF har sendt hovedparten af de ansatte hjem, så klubben kan få gavn af trepartsaftalen om midlertidig lønkompensation til lønmodtagere på det private arbejdsmarked.

Kun direktør Morten Jensen, økonomichef Lars Kristensen og sportschef Jesper Fredberg tilbringer i øjeblikket tid i Viborg FF's bygninger på Kirkebækvej.

- Vi sidder på hvert vores kontor herude, og noget af tiden arbejder vi også hjemmefra. Det hele er ret uafklaret i øjeblikket, så vi er i en venteposition, sagde Morten Jensen, som sammen med kollegaerne i dansk topfodbold har fået lidt mere tid at gøre med.

- Tidligere havde vi en bagkant for at afvikle turneringen, som hed første juni, men efter aflysningen af EM-slutrunden kan vi fortsætte til den 30. juni. Det vigtigste lige nu er dog, at vi får det her løst sundhedsmæssigt, sagde Morten Jensen, da folkebladet fik fat i ham mandag ved middagstid.

Mens Viborg FF's administration altså stadig er repræsenteret på Kirkebækvej, så må spillerne ikke arbejde - hverken på træningsanlægget eller hjemmefra.

I princippet er det derfor nu helt om til den enkelte spiller, om han vil selvtræne og holde sig i gang, inden han kan blive kaldt tilbage på arbejdet med én dags varsel.

- Det er egentlig ikke meget anderledes, end hvis spillerne havde haft ferie. Vi har vel alle sammen en interesse i at blive bedre hele tiden, og spillerne er jo deres egen lille virksomhed, så de skal sørge for at være klar.

- Jeg har en tro på, at alle ansatte bruger den her situation på bedste vis, men selvfølgelig under hensyntagen til det sundhedsmæssige, sagde Morten Jensen.

Annonce

Telefonen er åben

Ikke alle Viborg FF's spillere kan være hjemme hos familien. Folkebladet skrev den 14. marts en artikel om 20-årige Lars Kramer, som må sidde alene i sin lejlighed i Viborg, mens kæreste arbejder som sygeplejerske hjemme i Holland.

Ud over Lars Kramer har Viborg FF flere andre udlændinge i truppen - Nikko Boxall, Alassana Jatta, Shelove Achelus, Albion Avjijaj, Christian Moses og Brandon Austin, og Viborg FF forsøger at hjælpe dem alle så godt som muligt.

- Efter Mette Frederiksen (fredag den 13. marts) meddelte, at de danske grænser ville lukke, holdt vi lørdag et infomøde for alle udlændinge i klubben. Vi forsøger at være rigtig dygtige til at hjælpe dem. Vi står altid til rådighed telefonisk, og vi sender alle vores informationer ud på både dansk og engelsk, sagde Morten Jensen.

Bestyrelsesformand Kim Nielsen tror på, at Viborg FF kan klare sig fornuftigt gennem corona-krisen. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Kapitaludvidelse på pause

Situationen her og nu er ifølge Viborg FF's bestyrelsesformand Kim Nielsen til at forholde sig til. Det er anderledes svært at forudse, hvad konsekvenserne vil blive på den lange bane.

I efteråret meldte Viborg FF ambitiøst ud i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for sæsonen 2018/19. Omsætningen skulle øges med 2,5 millioner kroner via cirka 50 nye partnere, og så ville Viborg F.F. Prof. Fodbold gerne foretage en kapitaludvidelse.

- Vi har sat gang i kapitaludvidelsen, men det her (corona-krisen, red.) ændrer situationen totalt. Det er naturligt, at flere af vores partnere vil se på kernen i deres egen virksomhed først, og det skal vi kunne forstå. Vi skal opføre os ordentligt, siger Kim Nielsen, som er glad for den opbakning og støtte, som han har fået fra de samarbejdspartnere, han har været i dialog indtil videre - primært gennem den øvrige bestyrelse i klubben.

Kim Nielsen peger på, at der stadig er brancher, som ikke er berørt af corona-virussen, men det er klart, at Viborg FF kan forvente et eftermarked, hvor mange af klubbens partnere vil være pressede.

Viborg FF's direktør Morten Jensen erkender, at den nuværende situation vil koste klubben penge, men han vil ikke komme ind på, om en lønnedgang blandt de ansatte kan komme på tale. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

En dør ud af krisen

Viborg FF ligger i øjeblikket nummer to i 1. division og har stadig en realistisk chance for at vriste oprykningen til Superligaen ud af hænderne på Vejle Boldklub.

På fodbolddelen krydser Viborg FF's ledelse fingre for, at sæsonen stadig kan nå at blive spillet færdig, men det skal selvfølgelig være forsvarligt ud fra en sundhedsfaglig vurdering.

Allerbedst ville det være, hvis kampene kunne blive spillet med tilskuere på lægterne, men mindre kan også gøre det.

- Det klart næstbedste vil være, hvis kampene i det mindste bliver afviklet. Det ville være fantastisk, hvis vi kan få gang i kampaktiviteten og bruge den som en dør ud af krisen. Det optimistiske scenarie lige nu er, at vi kan få færdigspillet sæsonen. Det er et langt værre scenarie, hvis vi ikke kan det, sagde Kim Nielsen.

Annonce

Et godt sted at være

Bestyrelsesformanden mener, at meget afhænger af, hvordan fodboldbranchen generelt kommer gennem de store udfordringer, som den er havnet i.

- Spørgsmålet er, hvad vi ser ind i som en lille klub, hvis økonomien bliver mindre i de store klubber? Når der kommer en stor transfer i udlandet, kan det jo også mærkes i de danske klubber. Transfers kommer som perler på en snor, så det har også indflydelse på os, hvad der sker rundt omkring på spillermarkedet i andre lande, sagde Kim Nielsen, som tror på, at Viborg FF kan klare sig i en presset branche.

- Viborg FF er kendt for at være et sted, hvor det er godt at være, og som spillerne gerne vil til. I en fodboldverden, hvor der måske generelt i en periode vil være færre arbejdspladser og lavere lønninger, kan det tænkes, at Viborg FF vil blive endnu mere attraktiv. Vi har noget, som vi kan tilbyde unge, talentfulde spillere, og jeg mener, at vi står rigtig godt i den konkurrencesituation, som venter os, sagde Kim Nielsen.

Selv om det langt fra er nemt, så håber han, at Viborg FF kan udnytte kamppausen til at få idéer, som kan ruste klubben til tiden efter corona-pandemien.

- Vi skal være sindssygt dygtige til at se, om den nuværende situation giver os mulighed for lave noget spændende, og mens fodbolden ligger stille, kan vi blandt andet få tid og overskud til at tænke nogle udviklingstanker i forhold til tiltag for sponsorer og publikum.

Onsdag holder Viborg FF bestyrelsesmøde, og her vil det blive drøftet nærmere, hvordan Viborg FF skal agere nu og fremover i en fodboldverden, som også er hårdt ramt af corona-virus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Viborg

Blå partiers kamikazekurs

Annonce