Annonce
Bjerringbro

Der bliver ingen 'kiss and ride' - lige nu

Borgergruppens forslag om 'kiss and ride' ved de to Bjerringbro-skoler blev ikke behandlet på udvalgsmødet onsdag.  Arkivfoto: Lars Lau Thygesen
Forvaltningen mener ikke, de forslåede steder ligger tæt nok på skolerne.

Bjerringbro: Der bliver ikke nogen 'Kiss and ride' pladser ud for de to Bjerringbro-skoler - i hvert fald ikke i denne omgang.

En forespørgsel fra Borgergruppen under Byforum til teknisk udvalg om at sætte penge af i årets trafikplan nåede nemlig aldrig med på udvalgets dagsorden.

Det fortæller medlem af udvalget, Martin Sanderhoff (S), der var bekendt med ansøgningen fra borgerudvalget og derfor på mødet spurgte, hvorfor det ikke var kommet på dagsordenen.

- Jeg fik at vide, at forvaltningen havde vurderet at forslagene, rent geografisk, til de to 'Kiss and ride' pladser lå for langt væk fra skolerne, og derfor ikke var interessante, fortæller Martin Sanderhoff, der var noget overrasket over forvaltningens beslutning, og efterfølgende bad den om at sætte forslaget på når næste års trafikplan skal godkendes.

Borgergruppen med Erik Albrechtsen i spidsen havde sendt forslaget ind, hvor man ønsker at der etableres holdeplads på det grønne areal ved Nordre Ringvej lige overfor Egeskovskolen og på Asavej nær den eksisterende busholdeplads, hvorfra der er stisystem til Bøgeskovskolen.

Han er overrasket over, at forslaget ikke blev behandlet på mødet.

Annonce

Utilstrækkelig debat

- Jeg synes, det lyder som en mærkelig begrundelse. Ta' nu eksemplet med Egeskovskolen. Der forslår vi en holdeplads, der ligger lige overfor Egeskovskolen med en direkte stiforbindelse under ringvejen til skolen, siger Erik Albrechtsen og fortsætter:

- Formålet er netop at aflaste trængslen på indkørselsområdet - og derfor mener vi, at det må være både billigere og bedre trafikmæssigt, at lave en afsætningsplads 100 meter fra skolen frem for, at man skal til at udvide den eksisterende plads inde på skolens matrikel.

Erik Albrechtsen er derfor ikke sikker på, at forvaltningens grund til afvise forslaget kun bunder i det svar.

- Man kunne jo jo godt forestille sig, at forvaltningens beslutning også hænger sammen med debatten, om der skal være én eller to fremtidige skoler i Bjerringbro, siger han og varsler samtidig, at den debat vil borgergruppen også gerne involvere sig i.

- Jeg synes, at debatten indtil videre har været utilstrækkelig og er forgået i et lukket forum. Der burde være mulighed for, at alle kan give deres mening til kende, for om vi har en eller to skoler i Bjerringbro har indflydelse på alle, uanset om man har skolebørn eller ej, siger Erik Albrechtsen.


Man kunne jo jo godt forestille sig, at forvaltningens beslutning også hænger sammen med debatten om, der skal være én eller to fremtidige skoler i Bjerringbro

Erik Albrechtsen, formand for borgerudvalget under Byforum


Men hvad angår mulige kys og kør-pladser i Bjerringbro må han og resten af borgergruppen vente mindst et år mere.

Til gengæld besluttede man på udvalgsmødet, at der sættes penge af til en trafiksikring på Koldskær ved Bøgeskovskolen.

- Vi får lavet noget fortorv langs Koldskær. Der, hvor vejen drejer op mod Bøgeskovskolen, er det aldrig blevet ført videre - det bliver det nu - og så bliver det mere synligt, at fodgængere har fortrinsret, siger Martin Sanderhoff.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topscorer og legendekandidat blandt de bedste mod Fredericia

Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Annonce