Annonce
Viborg

Trafikbøvl i sigte: Fra onsdag bliver der trængsel på Marsk Stigs Vej

Den sydlige del af rundkørslen på Marks Stigs Vej spææres i de næste par uger. Illustration: Viborg Kommune
Halvdelen af rundkørslen på Marsk Stigs Vej spærres de næste par uger, når der skal udskiftes kloakker.

Viborg: Etableringen af en en cykelsti og et nyt fortov på Søndermarksvej mellem Marsk Stigs Vej og Guldblommevej og videre til Bulderby kommer - midlertidigt - til at betyde, at en af byens mere trafikerede veje bliver lidt mere bøvlet at benytte.

Det drejer sig om Marsk Stigs Vej, hvor halvdelen af rundkørslen ved netop Søndermarksvej spærres fra i morgen (onsdag) og frem til slutningen af måneden. I perioden vil der i stedet blive etableret lyskryds på stedet, og det vil alt andet lige betyde, at trafikken næppe kommer til at glide så gelinde som normalt.

- Hvis man har mulighed for det, vil det nok være en god idé at køre andre veje, men stedet kan altså passeres i hele perioden, siger ingeniør Jesper Hoelgaard fra Viborg kommune.

Han forklarer, at grunden til, at man må lukke halvdelen af rundkørslen, er, at man i forbindelse med etableringe af den nye cykelsti også udskifter kloakkerne.

- Vi kunne jo se, at kloakkerne skulle skiftes indefor overskuelig tid alligevel, så det giver god mening at skifte dem, når vi alligevel skal grave. Der er jo ingen grund til at genere folk flere gange på kort tid, siger Jesper Hoelgaard.

Annonce

Færdig i oktober

Arbejdet med udskiftningen af kloakkerne begynder ved Marsk Stigsvej, hvor den nye kloak skal forbindes med den eksisterende kloak i rundkørslen, og det kan ikke lade sig gøre uden at spærre for en del af trafikken.

- Kloakken ligger ret dybt, så det kan ikke være anderledes, men vi regner med at være færdige i slutningen af uge 22, siger Jesper Hoelgaard, der fortæller, at hele udskiftningen af kloakker og etableringen af cykelsti og nyt fortov vil være tilendebragt med til oktober.

- Det kommer selvfølgelig an på vejr og vind, men det er i hvert fald planen, siger Jesper Hoelgaard.

I hele anlægsperioden vil Søndermarksvej mellem Marsk Stigs Vej og Guldblommevej være spærret for gennemkørsel. Der bliver omkørsel via Nellikevej og Primulavej til Guldblommevej og Bulderby. Desuden bliver bustrafikken også flyttet til Nellikevej i perioden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Margrethe sejler igen

Viborg For abonnenter

Marc har levet med hustruvold: - Det værste var ikke slagene - det var ordene

Annonce